Pályázat

2021.01.09. 19:30

Digitális fejlesztés az iskolában

Húszmillió forintból fejleszthet a szögligeti intézmény az elnyert pályázatnak köszönhetően.

20201214 Hódmezővásárhely Eszközbeszerzés a HSZC Kalmárban. Képen: oktatási eszközök a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Kalmár Zsigmond Szakképző Iskolában. Fotó: Tábori Szilvia TSz Délmagyarország

Fotó: MW

Jelentős, húszmillió forintos támogatást nyert el a Szögligeten működő Ménes-völgyi Tudásvető Alapítványi Általános Iskola a Mészáros Csoport által alapított High-Tech Suli Programban. Az év végén kihirdetett pályázat keretében öt iskola részesül támogatásban, hogy modernebb eszközökkel tanulhassak a diákok.

Mint arról Üveges Attila polgármester tájékoztatott, a támogatásnak köszönhetően javul a felszereltség, bővülnek a tanulók lehetőségei, megújul az informatikai terem Szögligeten.

A High-Tech Suli Program digitális tantermek felszerelésével és a tanárok támogatásával segíti hozzá a gyermekeket ahhoz, hogy a világ megismerése mellett a bennük rejlő tehetséget is fel tudják fedezni. A céljuk, hogy a körülmények soha ne állhassanak a tudás útjába, és minden adott legyen ahhoz, hogy helyt tudjanak állni a felnőttek sokszor kihívásokkal teli világában.

Mint írják: a Mészáros Csoport elkötelezett az iskoláskorúak esélyteremtése mellett. Ennek jegyében társadalmi felelősségvállalási programja keretében, pályázat útján segít az iskoláknak digitális tanterem és digitális eszközökkel támogatott pedagógiai program kialakításában. A pályázaton elnyerhető támogatás célja a köznevelési intézmények infrastrukturális, oktatástechnológiai és módszertani fejlesztése. Az első, most lezárult pályázat öt támogatott iskolája között a szögligeti Ménes-völgyi Tudásvető Alapítványi Általános Iskola mellett még egy megyénkbeli intézmény, a Bodrogkeresztúri Eötvös József Általános Iskola is megtalálható.

(A borítóképen: Szögligeten is a digitális fejlesztés a cél (illusztráció))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában