hamar megtelt konténerek

2021.01.01. 09:30

Akadozott Miskolcon a szemétszállítás

Volt, ahol ott hagyták a kuka mellett a szemetet a szolgáltatást végző cég munkatársai.

Forrás: ÉM

A karácsonyi ünnep és ajándékozás miatt a szemeteskukák és -konténerek hamar megteltek, így a lakók kénytelenek voltak a – sok esetben papír – szemetet a gyűjtők mellé elhelyezni. A szemétszállítást végző szolgáltató azonban ezeket nem mindenhol szállította el.

A BMH Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.-hez és a szolgáltatást megrendelő önkormányzathoz ezért az alábbi kérdéseket küldtük. Szentestét követően miért kell napokat várni a szemétszállításra? Volt, ahol ez kedden történt meg. A karácsonyi ajándékok csomagolóanyagai miatt a szemeteskukák, -konténerek hamar megtelnek: miért nem szerveznek ilyenkor plusz szemétgyűjtő fuvarokat? A kuka és a konténer mellé kihelyezett szemetet – ilyen esetekben, kivételesen – miért nem szállítják el? Elegendőnek tartja-e a szolgáltatás színvonalát a város vezetése? A szolgáltató azt ígérte, hogy az ünnepek után válaszol, a városvezetés viszont hallgat.

(A borítóképen: Kedd reggeli állapot a Dayka Gábor utcánál)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában