tömegközlekedés

2021.01.08. 14:30

A bérletes utasokat is számolja a MÁV

Az utas statisztikából csak a 65 év felettiek, a vasutasok és a bliccelők maradnak ki.

Detzky Anna

Forrás: Shutterstock/illusztráció

December 13-án a MÁV új menetrendet vezetett be az utasok csekély számára és a menetidő csökkentésére hivatkozva, amely több megyénkbeli települést hátrányosan érint.

Sajóecsegen és Sajókeresztúron a lakók aláírásgyűjtésbe kezdtek a menetrend módosítása érdekében. Január 6-én írtunk azokról az olvasói észrevételekről, amelyeket az utasstatisztika kiszámításával kapcsolatban kaptunk.

Most a MÁV Kommunikációs Igazgatóságának sajtóválaszát ismertetjük a témában: „A tavalyi év első tizenegy hónapja alatt összeszámolt 69 fő mindazokat az utasokat tartalmazza, akik Bódvaszilas–Kazincbarcika vagy Kazincbarcika–Bódvaszilas viszonylatában vonatjegyet vagy vasúti bérletet vettek bárhol, vagy a felszállás helyén, másik állomáson, online vagy a vonaton. A statisztika a jegyen feltüntetett viszonylatból áll össze a jegyvásárlás helyétől függetlenül, és a bérletet váltó utasokat is tartalmazza. Azokat viszont nem, akiknek nem kell jegyet vásárolniuk – 65 év felettiek vagy vasutasok – számukat csak becsülni lehet. Szintén nem tartalmazza azokat, akik önhibájukon kívül vagy szándékosan nem vesznek jegyet” – tudtuk meg.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/alairasgyujtes-a-megalloert-5026654/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/ahol-vasut-van-ott-nem-lesz-busz-es-ez-forditva-is-ervenyes-5023756/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában