lakbér

2020.12.21. 14:00

Veres Pál és csapata nem emelheti a lakbéreket

A kormány döntése miskolci családok ezreinek segít, fogalmazott sajtóközleményében a miskolci Fidesz–KDNP a szombati miniszterelnöki bejelentés kapcsán.

20201109 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország A ködös, hideg idő beálltával és a fűtés által kibocsátott égéstermékek miatt igencsak megromlott a levegő minősége Miskolcon több másik nagyvároshoz hasonlóan.

Forrás: MW

Fotó: Kozma István

Az önkormányzati lakások bérlőit védi az a szombaton megjelent kormányzati szintű gazdaságvédelmi intézkedés, amely megtiltja az önkormányzatoknak, hogy megemeljék a bérleti díjat az önkormányzati lakásokra vonatkozóan. Mégpedig a veszélyhelyzet megszűnését követő kilencvenedik napig a helyi önkormányzat tulajdonában lévő lakás tekintetében a fennálló bérleti szerződés tartalma nem módosítható úgy, hogy az a bérleti díj megemelését eredményezze, olvasható a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletben.

Mint arról korábban is beszámoltunk, a miskolci közgyűlés idén augusztusban tárgyalta és a balliberális többségű közgyűlés el is fogadta az önkormányzati bérlakásokra vonatkozóan a lakbéremelést a megyeszékhelyen. Nemcsak a lakbért, hanem a bérleti jogviszony biztosítékául szolgáló kaució mértékét is megemelték. Az Észak-Magyarország úgy tudja, hogy a bérlők pedig az elmúlt hetekben megkapták az értesítést is a „többletdíjfizetési” kötelezettségről. A közösségi oldalakon számtalan kommentet lehet olvasni, amely arról szól: az önkormányzati lakást bérlők méltánytalannak és igazságtalannak érzik a helyzetet, hiszen velük az önkormányzat nem egyeztetett.

Több marad a családoknak

A szombati kormányrendelet kapcsán a miskolci Fidesz–KDNP frakciószövetség közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe. Hollósy András szóvivő hangsúlyozta: a miskolci Fidesz–KDNP frakció már az októberi közgyűlésen is kérte, hogy Veres Pál és a baloldali városvezetés vonja vissza a brutális miskolci lakbéremelést.

– Javaslatunkat cinikus módon még csak napirendre sem vették, megvitatni sem voltak hajlandóak. Már akkor azt mondtuk, hogy a megszorítások nem vezetnek sehová, és a kiürült városi kasszát nem a lakosság zsebéből kell feltölteni, hanem takarékoskodni kellene a haverok és a képviselők fizetéseivel, tiszteletdíjaival, és nem kellene a baloldali baráti kör tagjait négy-öt jogcímen is jutalmazni – közölte a szóvivő. Hozzátette: köszönhetően a kormánynak, ami közbeavatkozott, a helyzet megváltozott, és szerencsére több marad a miskolci családoknál karácsonyra.

– Elvárjuk, hogy mindezek után a városvezetés még ebben az évben írásban értesítsen minden érintett miskolci családot, hogy a lakbér- és óvadékemelés elmarad, és még véletlenül sem spekuláljanak tovább a miskolci emberek pénzére – tette hozzá Hollósy András.

(A borítóképen: A legfrissebb kormányrendelettel „kiderült az ég” a miskolci önkormányzati bérlakást bérlők fölött)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában