iskolaőr

2020.12.21. 16:00

Az iskolaőr munkáját köszönte a pedagógus

A tanárok tapasztalatai szerint mindenki biztonságérzetét növeli a segítő.

Halász Zoltán alsózsolcai iskolaőr

Fotó: Bujdos Tibor

Nagyon pozitív tapasztalatok születtek az elmúlt hónapokban a szeptemberben indult iskolaőrök munkája kapcsán. Egy alsózsolcai pedagógus például köszönőlevelet írt a rendőrségnek, melyben összefoglalta pozitív tapasztalatait

az iskolájában szolgálatot teljesítő iskolaőr, Halász Zoltán kapcsán. Úgy fogalmaz: a gyerekek nagyon hamar megkedvelték, szívesen keresték a társaságát az iskolaőrnek, megnyíltak előtte és személyes gondjaikat is megosztották vele, az egyenruha és személyisége megtette a hatását.

A jól működő iskolaőr minden­kinek biztonság–érzetet ad – K. Istvánné

„Figyelő tekintete mindenre kiterjed, és nagy türelemmel szólítja meg a hangoskodó, rendetlenkedő, futkározó, nem a helyén tartózkodó diákokat. Sokszor balesetet előz meg figyelmeztetésével. Végtelen türelemmel magyarázza el naponta, mit és miért kell az iskolában tenni a gyerekeknek, többek között a maszk használatát, kötelező kézfertőtlenítést, házirendünk betartását. A pedagógusok munkáját nagyban segíti a nevelés, fegyelmezés területén. Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokat nyerünk személyében. Szerintem elérte célját a törekvés, hogy előzzük meg az iskolán belüli erőszakot. A jól működő iskolaőr a törvényt képviseli, növeli mindenki biztonságérzetét” – írta többek között K. Istvánné.

(A borítóképen: Halász Zoltán Alsózsolcán teljesít iskolaőr-szolgálatot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában