Röviden

2020.11.03. 13:30

Képviselői esküt tett dr. Koncz Zsófia

Letette a képviselői esküt dr. Koncz Zsófia, aki a Fidesz padsoraiban foglal helyet.

Budapest, 2020. november 2. A borsodi idõközi parlamenti választáson mandátumot szerzett Koncz Zsófia fideszes képviselõ esküt tesz az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. november 2-án. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú egyéni választókerületében azért kellett idõközi választást tartani, mert júliusban motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc, a térség 2018-ban megválasztott fideszes képviselõje, az idõközi választáson mandátumot szerzett képviselõ apja. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A mandátumát az Országgyűlés 159 igen szavazattal, egyhangúlag igazolta. A képviselőnő október 11-én nyerte meg az időközi országgyűlési képviselő-választást a megyénkbeli 6-os választókörzetben, a Fidesz–KDNP jelöltjeként.

A választást azért kellett kiírni, mert nyáron motorbalesetben elhunyt a körzet korábbi képviselője, Koncz Ferenc, Koncz Zsófia édesapja. Az országgyűlési képviselők létszáma ismét 199 fő lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában