interaktív kiállítás

2020.11.12. 14:30

Jól összekapcsolták a tudományt a játékkal

„Testünk a csoda” címmel rendeztek interaktív kiállítást nem csak gyermekeknek Felsőzsolcán.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Ádám János

Főleg iskolás és óvodás gyermekeknek szánták, de nem csak számukra érdekes és hasznos az az interaktív kiállítás, ami Felsőzsolcán nyílt Testünk és csoda címmel. Nyolc állomásból áll a vándortárlat, úgy mutatja be testünk részeit, működési elvét – mondta Kárbin Andrea tárlatvezető. A gyerekek saját maguk kipróbálhatják játékos feladatok és szemléltetőeszközök segítségével, azok működtetésével a különböző funkciókat. Tulajdonképpen egy rendhagyó biológiaóra egyedi tervezésű interaktív szemléltetőeszközökkel. Látványos, színes megjelenés és hangeffektek segítik az ismeretek megszerzését.

Az interaktív kiállítást egy pályázati projektnek köszönhetően tudták elhozni a gyerekeknek Felsőzsolcára – mondta Szarka Tamás polgármester. Keresték a lehetőségeket, hogy olyan produktumot mutathassanak be, amely korábban még nem volt náluk. Ezek egyike a „Testünk a csoda” című tárlat. Azért esett erre a választás, mert játékos formában közelebb tudják hozni a biológiát a gyerekekhez.

Szemléltetve látják

Amit elméletben megtanulnak az iskolában, azt itt szemléltetve látják. Nagyon érdekes – csak néhányat kiemelve –, például a szívpumpa vagy az izomerőkar, ahogyan a szív, illetve az izmok működését demonstrálja. Több állomáson az egészséges életmódra is felhívják a figyelmet az eszközök. A lehető legnagyobb aktualitása van jelen helyzetben ennek a kiállításnak – vélte a polgármester. Azon túl pedig láthatóan nagyon élvezték az iskolások, és talán hasznosítják is az itt tanultakat.

(A borítóképen: Elvarázsolta a diákokat a kiállítás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában