légimentőbázis

2020.11.20. 07:00

Fejlesztik a miskolci légimentőbázist

Fejlesztik a miskolci légimentőbázist, így megvalósulhat a mentési feladatok hatékony, legrövidebb időn belüli végrehajtása, a sérültek mihamarabbi szakszerű orvosi ellátása, olvasható a hír Miskolc honlapján.

Hajdu Mariann

20191119 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak Magyarország A légimentők lecserélték a HA-ECG lajstromjelű mentőhelikoptert, egy HA-HBG lajstromjelű korszerűbb gépre.

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

A közleményből kiderül, a város eddig nem rendelkezett a légimentőbázis kialakításához szükséges építési területtel, pedig erre az országos lefedettség biztosításához szükség lenne.

A fejlesztés Miskolcon, a jelenleg légimentőbázisként működő, az önkormányzati vagyonkezelő tulajdonában lévő ingatlanon (azaz a repülőtéren) valósul meg, amely adásvételi szerződés útján kerül a magyar állam tulajdonába, és a Készenléti Rendőrség vagyonkezelésébe. A fejlesztés során speciálisan kialakított leszállóhelyet, a helikopter elhelyezését célzó hangárépületet, mentőautó részére szolgáló garázsépületet, valamint a személyzet pihenését szolgáló körleteket és szociális helyiségeket tartalmazó kiszolgálóépületet terveznek.

A légimentési feladatokat az Országos Mentőszolgálat által alapított Magyar Légimentő Nonprofit Kft. látja el, a tulajdonosi jogokat a Készenléti Rendőrség gyakorolja.

A tervezett légimentőbázis egy hektár területigényű, a repülőtér további területét ez nem érinti, olvasható a közleményben. Hozzáfűzik: a terület tulajdonosa, a Miskolc Holding Zrt., szándékuk szerint a fennmaradó 23,5 hektáron továbbra is biztosítani tudja a repülési célú használatot. Arról nem ír a közlemény, hogy hosszú távon marad-e a repülőtér, vagy máshová kell költöznie a későbbiekben.

(A borítóképen: Egy éve érkezett Miskolcra egy új mentőhelikopter)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában