I love Ózd

2020.11.01. 17:00

Érzelmi kérdés volt a betűszobor

Egyre több fotó készül az új találkozási pontnál, az önkormányzat tovább fejleszti majd a helyet.

Marosréti Ervin

Forrás: Marosréti Ervin

Alig egy héttel ezelőtt adták át a nagyközönség számára az ózdi életérzést, összetartozást is szimbolizáló betűszobrot. A megnyitórendezvény óta is számos fotó került fel a közösségi oldalra, amelyet ezen a helyszínen készítettek a helyiek, valamint a városból elszármazott emberek.

Azóta a kivilágítás is elkészült, az önkormányzat pedig a jövőben tovább szeretné fejleszteni a helyet. Az a cél, hogy egy új közösségi tér, találkozási pont jöjjön létre, mindenki magáénak érezze a helyet, aki valamilyen formában kötődik Ózdhoz. Így tett az alkotás megálmodója, kivitelezője is. Alexa Dániel és segítői hónapokon keresztül dolgoztak azért, hogy a Bolyki elágazóban elkészüljön a betűszobor.

– Ezen a projekten harminc ember dolgozott az elmúlt időszakban – avatott be a részletekbe Alexa Dániel. – Valaki a járólapot lerakta, egy másik segítőnk a lemezt kivágta, hegesztettünk, a csavarokat befúrtuk, ideszállítottuk, összeállítottuk az egész alkotást. Én is több hónapot áldoztam rá a saját szabadidőmből, még az átadás előtti pillatokban is festettem. Szeretném megköszönni a lehetőséget, mert amíg ezt csináltuk, addig az embereknek volt munkájuk. Így is meg kell közelíteni a dolgokat, főleg akkor, amikor a pályázat előírja, hogy mit kell megvalósítani. Ezt lehetett, és remélem, hogy hozzám hasonlóan mindenki büszkén tekint erre a feliratra.

Világítson, megtámassza

Alexa Dániel hozzátette: már ő sem Ózdon él, de ez a megbízás első pillanatától kezdve érzelmi kérdés volt számára. Még akkor is, ha néhány kritika érte amiatt, hogy a kivitelezésnél az I love Ózd felirat angolul, egy piros szívvel jelenik meg, nem pedig magyarul.

– Azért választottam ezt a megoldást, mert szerettem volna, ha van benne egy világító elem – indokolta a döntést a tervező, kivitelező. – A szív gyönyörűen fog világítani éjszaka. Az I betű pedig azért kellett, hogy ezt megtámassza. Szerintem gyönyörű lett, még egy idézetet is elrejtettem benne, amit remélem, hogy sokan meg fognak keresni. Az Ó betűben található, és a következő olvasható a kis táblán: „Bárhová is vezessen az utad, a szíved mindig ebben a városban marad”. Én ezt teljes mértékben így gondolom, ezt a feliratot mint ózdi ember készítettem az ózdiak számára.

Arra kérek mindenkit, hogy szeresse ezt a helyet, és vigyázzon rá.

A betűszobor kialakításánál egyébként arra is figyeltek, hogy látványos fotók készüljenek róla. Az elmúlt napokban többen kihasználták a lehetőséget, még az NB I./B-s kézilabda-bajnokságban nagyszerűen szereplő ÓAM-Ózdi KC csapata is készített egy képgalériát az új városi közösségi téren.

(A borítóképen: Az ÓAM-Ózdi KC csapata a betűszobor előtt)

Kapcsolódó cikk:

Nem csak felirat, életérzés

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában