Tiszalúci Polgárőr Egyesület

2020.11.27. 17:00

A külterületek biztonságáért Tiszalúcon

Terepjárót és egy drónt kapott a Tiszalúci Polgárőr Egyesület. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke adta át nekik a településen.

Fotó: Ádám János

Az eredményes munkához szükséges eszközök beszerzéséről, támogatás nyújtásáról és a polgárőrtaglétszám növeléséről kezdődött egyeztetés idén februárban a tiszalúci önkormányzat és az Országos Polgárőr Szövetség között. A tárgyalások kézzelfogható eredményét szerdán adták át a nagyközségben.

Együttműködés az agrártárcával

– Polgármesterként fontosnak tartom, hogy a Tiszalúcon élők minél nagyobb biztonságban érezzék magukat. Egy erős polgárőrszervezet nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy nagyobb biztonságban érezzük magukat, valamint a polgárőrök hatékonyan tudják segíteni a rendőrség munkáját is. Tiszalúc külterületein rengeteg hétvégi ház, erdő, szántóföld, tanya található, és ezek őrzése idáig nehezen volt megoldható. Hatalmas előrelépés és nagy segítség lesz a terepjáró és a drón polgárőrségünk munkájához – fogalmazott Síri Norbert polgármester, aki polgárőr is, az átadón. A település vezetője a jövőbeli tervek kapcsán elmondta: a következő évben egy modern kamerarendszer kiépítését tervezik rendszámfelismerő kamerákkal, amire azért is szükség van, mivel Tiszalúc a Taktaköz kapuja, és nagy település révén a forgalom is nagy. Hozzátette: továbbá előkészítés alatt áll a mezőőri szolgálat elindítása is a nagyközségben.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke azt hangsúlyozta az Észak kérdésére, hogy 2020-ban és jövőre, azaz 2021-ben is a külterületek biztonságára és a környezetünk védelmére összepontosítanak. Ennek keretében kötött a szövetség együttműködést az Agrárminisztériummal.

– Legfontosabb a jogsértések megelőzése, és ebbe a munkába szeretnénk bevonni a mezőőröket, a természetvédelmi őröket és a vadászokat is, mert úgy tapasztaltuk, hogy a külterületekre kevesebb figyelem irányult eddig. Gyakoriak a lopások. Elsősorban ősszel, a betakarítások idején, és a téli időszakban az erdős területeken. Tiszalúcon nagy kiterjedésű a külterület, a Tisza holtága, a Takta és a hétvégi házak is veszélyeztetettek, de erőteljes mezőgazdasági termelés is folyik a település körül, és jól működik a polgárőr-egyesület, ezért döntöttünk az adományozás mellett – mondta el az Északnak Túrós András.

Az átadón ott volt Koncz Zsófia országgyűlési képviselő és Csóra György, a polgárőrszövetség megyei elnöke.

(A borítóképen: Átadás-átvétel Tiszalúcon. Erős polgárőrszövetségre van szükség a külterületek védelmében – hangzott el)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában