Esélyegyenlőségi Tanács

2020.10.09. 17:00

Új esélyegyenlőségi program készül

Két év után újra ülésezett szerdán Miskolc Esélyegyenlőségi Tanácsa.

Apagyi Beáta

Fotó: Kozma István

Kerek Judit civil és esélyegyenlőségi referens az Északnak elmondta, ülésük témája az új helyi esélyegyenlőségi program kidolgozása volt. A 2016-tól hatályos helyi program – ami törvény általi kötelezettsége minden településnek – 2021 áprilisáig él, azaz akkortól egy új programmal kell rendelkeznie a városnak, és kell érvénybe lépnie a közgyűlés elfogadása után. Az előkészületek már javában folynak.

– Amióta a városnak új vezetése van, nem volt tanácsülés: tavasszal keresztülhúzta számításainkat a pandémia. Ennek ellenére tudjuk, a városvezetés fontos feladatának tartja a hátrányos helyzetű csoportokkal kapcsolatos kérdésekre való megoldási javaslatok kidolgozását. A 2015-ben alakuló tanács tagjai a civil szervezetek, valamint azoknak az intézményeknek a szakmai vezetői, akik ezen a területen munkálkodnak. Számukra is fontos, hogy egy komplex képet kapjanak azokról a feladatokról, célokról, amelyeket a közeljövőben szeretnénk megvalósítani – tette hozzá Kerek Judit.

(A borítóképen: Tanácskoznak az Esélyegyenlőségi Tanács tagjai)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában