Miskolci Autista Alapítvány

2020.10.02. 13:58

Önkénteseket várnak a támfalhoz

Nehéz helyzetbe került a Miskolci Autista Alapítvány, nagy szükség lenne erős, szorgos emberekre.

Hegyi Erika

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Anyagi segítség már érkezett, de nagyon kellenének az önkéntesek, hogy a Miskolci Autista Alapítvány tovább tudja építeni csúszó partoldalának támfalát. Nemrég írtunk arról, hogy kritikus helyzet alakult ki az alapítvány lakóotthonánál. Történt ugyanis, hogy az intézmény dolgozói még tavaly belevágtak a több évtizede húzódó és hiányzó támfalrendszerünk építésébe. A lakóotthon egy dombon fekszik, emiatt folyamatosan fennáll a földcsuszamlás veszélye. A támfal hiánya az utóbbi évek extrém időjárása miatt egyre nagyobb fenyegetést jelent. Önerőből és partneri támogatásból elindult az építkezés, de a kivitelezők folyamatos cserélődése, valamint a Covid-helyzet miatt teljes mértékben elakadt. Elkeseredettségükben maguk kezdték el (kollégáikkal és a szülői közösség tagjaival) folytatni a félbehagyott munkát. Azonban az őszi esők és a téli fagyok megérkeztével, óriási veszélybe kerülhet a közösség, hiszen a sár és a be nem épített sziklák bármikor rázúdulhatnak az alapítvány lakóotthonára.

Ebéd is jár

Bohus Viktória projektvezetőtől megtudtuk, cikkünk megjelenése után az Avalontól kaptak 500 ezer forint anyagi támogatást, amit ezúton is nagyon köszönnek, óriási segítség ez számukra. A dolgos kezek azonban továbbra is hiányoznak. Az önkormányzat ígért segítséget, de az általuk toborzott önkéntes csapat végül betegség miatt nem érkezett meg. Egy vállalkozó is elment, megnézte az épülő támfalat, de aztán nem jelentkezett. Így az alapítvány dolgozói, az otthon lakói és a szülők építik tovább a támfalat. A munka azonban nehezen és lassan halad, hiszen erős kezek és gépek is kellenének: teherautó, kőtörésre alkalmas gép például. Az alapítvány október 3-án, szombaton is várja az önkénteseket délelőtt 9 órától, akiket egy ebéddel is meg tudnak vendégelni.

– De bárki jelentkezhet nálunk, és aki össze tud toborozni egy 5 fős csapatot, őket bármelyik időpontban fogadjuk. Természetesen az ebéd nekik is jár – tette hozzá Viktória.

Aki bármilyen segítséget tud nyújtani a támfal további építéséhez, kérjük hívja a 0646/532-476-os telefonszámot, vagy írjon a következő címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában