büfé a kórházban

2020.10.21. 14:30

Megnyílt a mediKafé a megyei kórházban

A projekt kicsivel több mint fél évet vett igénybe.

Novák Krisztina

Fotó: Kozma István

Az intézmény szolgáltatási palettája ismét bővült, hiszen saját üzemeltetésben újra megnyitották a büfét, mediKafé néven – egykori helyén – a Központi Betegellátó Épületében.

– Az apropó a járvány-helyzettel hozható összefüggésbe, mert a korábbi bérlő felmondta a bérleti szerződést és ennek okán a menedzsment elgondolkodott azon, hogy egyáltalán szeretnénk-e újból kiadni – tudtuk meg a keddi sajtótájékoztatón dr. Somogyi Aliztól, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gazdasági igazgatójától. – Alapvetően az alvállalkozók bevonása akkor állja meg a helyét, ha az adott intézmény nem tudja megfelelő színvonalon ellátni a feladatot. Betegellátó intézmény vagyunk és gyógyítással foglalkozunk, de a betegétkeztetés szintén ott van a funkcióink között.

Hozzátette: mivel a 2019-es év elején megtörtént a menza visszaszervezése – amellyel több száz milliós megtakarítást értek el – adekvát volt a helyzet, hogy akár a büfé üzemeltetésében is gondolkodhatnak.

Csökkentik a függőséget

– Minden olyan tevékenységet visszaszervezünk, amelyet képesek vagyunk önerőből megvalósítani és az intézmény számára nem okoz anyagi veszteséget – hangsúlyozta dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója. – A kórház szempontjából a büfé azért is fontos, mert közösségi teret biztosíthatunk mind a dolgozók, mind a betegek számára. Találkozásokra és kötetlen beszélgetésekre nyílik lehetőség a mediKaféban, illetve le lehet vezetni a napi stresszt is.

Dr. Révész János arra is rámutatott, hogy az intézmény függőségét a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni kell, nemcsak a betegellátás, hanem a kórház üzemeltetése területén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában