Elismerés

2020.10.31. 18:00

Huszonegy év képviselői munkáját ismerték el

Fekete Zoltán kapta idén a Mezőkeresztes Városért díjat.

Tóth Balázs

Fotó: TB

A város képviselő-testülete október eleji ülésén döntött az elismerés odaítéléséről, és az október 22-i ülésén tartották annak átadóünnepségét. Mint elhangzott, Fekete Zoltán 21 éven keresztül volt tagja az önkormányzat képviselő-testületének. Először 1998-ban indult a választáson, s be is jutott a testületbe, amelybe további négy alkalommal beválasztották. A tavalyi választáson már nem indult. 1998-ban az egészségügyi, szociális bizottság tagja lett, később elnöke is volt a grémiumnak, majd 2010–2014 között az alpolgármesteri teendőket látta el, 2014-től pedig visszatért az egészségügyi és szociális bizottságba, amelynek jelenleg is külsős tagja. A díjat azért is ítélték oda számára, mert hozzájárult a város fejlődéséhez, lelkiismeretesen végezte munkáját.

Fekete Zoltán köszönőbeszédében elmondta, a 21 év alatt sok dolog történt a településen. Az első ciklus kivételével ő volt a testület korelnöke. Ez is motiválta munkájában, maximális erőbedobással végezte munkáját, minden megbízást elvállalt és teljesítette is, meg szerette volna mutatni a fiatalabbaknak, hogy ő is tud annyit dolgozni, mint ők.

Az első ciklus után nyugdíjas lett, több ideje lett az önkormányzati munkára. Erre szükség is volt, hiszen a szociális bizottság elnökének lenni sok időt igényelt, különösen az ősz volt sűrű a szociális tűzifa, szociális szén támogatás koordinálásával, készülni kellett az idősek ajándékozására. Hozzátette, örömmel végezte a teendőket, emellett ellátta általános önkormányzati munkáját is, számos alkalommal pedig – mivel könnyen elérhető volt – külön megbízásokat is teljesített. Ebben a ciklusban már nem indult a képviselőségért, de örömmel tett eleget a felkérésnek, hogy a bizottság külső tagja legyen, ezután is szeretettel végzi feladatát. Mint mondta, mindig sokan megállítják az utcán, tájékoztatást, tanácsot ad a lakosoknak vagy segít nekik az ügyintézésben.

(A borítóképen: Majoros János polgármester és Fekete Zoltán az ünnepségen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában