beruházás

2020.10.07. 13:30

Energiahatékony és korszerű hivatal Viszlóban

Átadták ünnepélyes keretek közt a teljes egészében megújult viszlói hivatal épületét.

Horváth Imre

Forrás: Olvasónk küldte

Átadták a napokban a megújult polgármesteri hivatalt Viszlón. Az ünnepélyes aktuson szép számmal jelentek meg a helyiek, az átadást jelképező nemzetiszín szalagot pedig Kisfalusi Imre polgármester mellett Demeter Zoltán, a terület önkormányzati képviselője vágta át. A képviselő örömét fejezte ki, hogy megvalósulhatott ez a beruházás a településen, hangsúlyozva, hogy a pályázati forrásokból és a Magyar falu program keretén belül további beruházások vannak folyamatban, vagy indulnak el a megye más településein is.

Viszló vezetése még 2017-ben adta be a pályázatát az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére kiírt TOP programba, amely 2018-ban kapott támogatói döntést. A 42 millió 241 ezer forint támogatású projektet az év végéig kellett befejeznie az önkormányzatnak, de már szeptemberben elkészültek vele.

A cél az volt, hogy a Fő úton lévő önkormányzati épület megújulhasson, és az energetikai jellemzői jelentősen javuljanak és költséghatékonyabb legyen a fenntartása. Ugyanis az energetikai adottságaik rossznak mondhatóak voltak. Az épületszerkezetek nem feleltek meg az érvényben lévő energetikai követelményeknek. Az épület üzemeltetése pedig magas költségekkel járt.

A nyílászárók cseréje és a külső hőszigetelés mellett a padlásfödém és fűtetlen térrel határos falának hőszigetelése is megtörtént, az épületszínezés mellett hőszivattyús rendszereket telepítettek, amelyek nyáron hűtésre is alkalmasak. De a meglévő fűtési rendszert is korszerűsítették, és napelemeket telepítettek a villamos energia előállításához.

(A borítóképen: Az épület átadásán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában