beruházások

2020.09.20. 08:30

Közös pályázatok valósulnak meg

Megújul az iskola és az élelmezési központ épülete is Mezőcsáton.

Pap Gyula

Fotó: CB

Az egyik legjelentősebb beruházás idén Mezőcsáton az Egressy Béni Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felújítása, korszerűsítése. A Mezőkövesdi Tankerületi Központtal közösen valósítják meg a pályázatot – tudtuk meg Siposné Horváth Anita polgármestertől. A projektek keretében a teljes épületegyüttes energetikai korszerűsítése megtörténik az új épületrésztől kezdve, a régi épületszárnyon át, a tornatermen keresztül egészen a pedagógiai szakszolgálatnak és a művészeti iskolának helyet adó különálló épületig. Nagyon fontos beruházásról van szó, hiszen az épületek jelentős része nem felel meg a napjaink energetikai követelményeinek. A közel négyszáz millió forintos támogatásnak köszönhetően nyílászárók cseréje, homlokzati és födémszigetelés történik.

– A Mezőcsáti Élelmezési Központ is megújul ebben az évben. A 2016-ban megkezdett folyamat a 2019. évi Önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatása felhívásra benyújtott pályázat keretében nyertünk több mint harmincmillió forint támogatást. Ennek jelentős részét belső nyílászárók cseréjére, lambériajavításra, oldalfalak burkolására, a külső térben burkolásra, illetve saválló felületek kialakítására költöttük. A fennmaradó összegből nagykonyhai eszközöket szerzünk be – mondta el a polgármester.

(A borítóképen: A szabadidőpark átadóján jelen volt Siposné Horváth Anita polgármester és Mészáros János Zsolt, a Műszaki Osztály vezetője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában