rendkívüli ülés

2020.09.23. 17:00

Gyorsétterem nyílhat Ózdon

A borsodi városban módosítottak a helyi buszmenetrenden, és az is kiderült, hogy új adótorony épülhet a következő eszten­dőben.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Éttermet létesít Ózdon a McDonald’s, amely az önkormányzat rendkívüli ülésén elhangzottak szerint a munkahelyteremtés szempontjából is jelentős előrelépést hozhat. Ehhez arra volt szükség, hogy a képviselő-testület támogassa a gyorséttermi lánc területvásárlási szándékát. Ez megtörtént, így minden akadály elhárult a tervezett beruházással kapcsolatban.

A tanácskozáson egyébként a vendéglátásban dolgozó helyi vállalkozók egy része aggodalmát fejezte ki a várt forgalomcsökkenésük miatt. Janiczak Dávid polgármester válaszában kifejtette: bízik benne, hogy a jövőben is minden vállalkozó meg fog élni, attól függetlenül, hogy a McDonald’s megnyitja majd az ózdi éttermét. A cég egyébként a belvárosban, a polgármesteri hivatallal átellenben lévő területre tart igényt, amelyen most kutyafuttató található. Ezt egyébként egy másik helyre telepítik majd át, így a panelházakban élő kutyásoknak sem kell majd hiányt szenvedniük.

Parkolóval, játszótérrel

– Sokan kerestek meg az elmúlt években, hogy miért nincs Ózdon McDonald’s, és mit lehet tenni azért, hogy ez a közkedvelt gyors­étteremlánc letelepedjen városunkban – tette hozzá Janiczak Dávid. – Először magam sem hittem, hogy ennyi utánajárás, kapcsolatfelvétel, levelezés és személyes találkozó szükséges ahhoz, hogy a lakossági kérést teljesíthessem. Most viszont örömmel jelenthetem, hogy a munka gyümölcse beérett, célegyenesben vagyunk. A multi céges protokollja szerint egy saját maga által kiválasztott és bevizsgált területet szeretne megvásárolni az önkormányzattól, hogy itt építhesse fel az éttermét. 2021-ben megnyílik Ózd és környékén a cég első étterme, amely McDrive szolgáltatást is kínál majd.

A komplexumhoz parkolót és játszóteret is terveznek, és ami talán ugyanilyen fontos: 70 fő foglalkoztatását ígérik. Az ózdi képviselő-testület ugyancsak rendkívüli formában tárgyalt arról, hogy a városi tanuszoda mögötti területet adott esetben értékesíteni kívánja, amelyen egy új, modern autómosó épülhet. Csuzda Gábor szerint a sportlétesítmények között található füves részt nem lenne szabad ilyen – oda nem illő – fejlesztésre feláldozni, erre a város más pontján kellene lehetőséget teremteni.

A Fidesz–KDNP frakcióvezetője szerette volna, ha a grémium leveszi napirendről az előterjesztést, de ez nem történt meg.

Adótorony: jövőre

A tanácskozáson arról is szó volt, hogy a Drótos-tetőn az Antenna Hungária Kft. megvásárolja az önkormányzattól az adótorony alatti ingatlant, amelyre a jövő évben új adótornyot épít, a jelenlegi ugyanis elérte a teherbírásának a küszöbét. A Volánnal történt egyeztetések után a helyi képviselők is megszavazták azt az előterjesztést, amely a helyi menetrendet visszaállítja a koronavírus-járvány első hulláma, vagyis a karantén előtti időszakra. Ez azért is lényeges volt, mert megkezdődött az iskolai oktatás, így reggelente több járatra van szükség, mint eddig.

(A borítóképen: Sok fontos kérdésről döntöttek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában