pályázat

2020.09.18. 08:30

A folyamatos kitűnő eredmény a belépő

Jól tanuló, de nehéz körülmények között élő diákok nyerhetik el a támogatást.

Hegyi Erika

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Országos ösztöndíjpályázatot hirdet a 2020/2021. tanévre az általános iskola 2. és 3. osztályos tanulói részére a Magyar Nemzeti Bank, az MKB Bank Nyrt., a Waberer’s International Nyrt. és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, adta hírül a Miskolci Nagycsaládosok Egyesülete.

Tehetségeket támogatnak

A pályázat célja a rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, de kiemelkedő képességű, tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű tanulók támogatása.

Az országos ösztöndíjpályázat részeként az idén 186 gyermek részesül összesen 77 millió 280 ezer forint támogatásban. Most a megüresedett helyekre lehet pályázni. A támogatók folyamatos kitűnő tanulmányi eredmény esetén a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeknek az ösztöndíjat egészen a diploma (mesterfokozat) megszerzéséig biztosítják az erre jogosultaknak.

Közeleg a határidő

A pályázati űrlap és a kért dokumentumok postára adásának határideje: 2020. szeptember 21. A pályázatokat a következő címre várják: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, 1066 Budapest, Teréz krt. 24. Jelige: „Ösztöndíj”; a borítékon fel kell tüntetni pályázó nevét és lakcímét!

Feltételek

Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan tanuló, aki megfelel a következő feltételek mindegyikének: a 2020/21-es tanévben az általános iskola 2. vagy 3. osztályában tanul. A 2019/20-as tanév végi tanulmányi eredménye jeles vagy kitűnő volt, a magatartás- és a szorgalom-értékelést is figyelembe véve. Családjában az egy személyre jutó átlagjövedelem kevesebb, mint nettó 46 ezer forint/hó, a családi pótlékot is beleértve. (A pályázónak mellékelnie kell a munkáltatói igazolást, szociális rászorultságot igazoló dokumentumot, valamint az iskola véleményét, igazolását.)

A pályázati űrlap letölthető a www.gyermekmento.hu oldalról. További információ kérhető munkaidőben a [email protected] e-mail-címen vagy a +36/1-475-70-00-s telefonszámon.

Bak László, a Miskolci Nagycsaládosok Egyesületének elnöke Az Észak-Magyarországnak jelezte: folyamatosan felkutatja az ilyen lehetőségeket, és közreadja. Véleménye szerint ez azon pályázatok egyike, mely épp azokat a családokat és gyermekeket támogatja, akik valóban megérdemlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában