szórakozás

2020.08.23. 17:00

Tiszaújvárosi kertmozi a karanténhelyzet után

Minden alternatívát megragadnak, hogy szórakozási lehetőséget adjanak.

Forrás: tiszaujvaros.hu

A város kulturális életéért felelős szervezők minden lehetőséget megragadnak, hogy enyhítsenek a járvány miatti bezártság érzésén, és kicsalogatják Tiszaújváros lakóit a szabadba. A kertmozi ötlete, hasonlóan a gasztrokorzóhoz (erről az Észak-Magyarországban már olvashattak), nagyon bejött, megmozgatta a szabadba vágyó embereket.

A helyzet írta a forgatókönyvet

Molnár István alpolgármester a város internetes honlapján a következőket mondta:

„A Derkovits Művelődési Központ kollégáival közösen nagyon sok rendezvénnyel készültünk a nyárra, ismert vendégszereplőkkel, új programokkal, de végül mindent felül kellett írni. Egy ideig arról szóltak a híradások, hogy augusztus 15-e után majd engedélyezik az 500 fő feletti rendezvényeket, sokáig erre készültünk, de nem így lett. Ismét át kellett strukturálni a dolgokat, és meg kellett találni az egyensúlyt, hogy megfeleljünk az éppen hatályos jogszabályoknak és járványügyi előírásoknak.”

„Rengeteget ötleteltünk, és végül arra gondoltunk, hogy több kisebb rendezvényt szervezünk, ilyen volt például a gasztrokorzó. A majális és a gyermeknap pedig mozgásban volt, hogy ne hozzunk össze tömeget. Próbáltuk visszahozni a régi hangulatot, hogy azért mégis érezhessük a közös ünneplés örömét a bezártság ellenére.”

A kertmozi délutáni gyermekelőadásán körülbelül 120-an vettek részt, estére aztán kicserélődött a közönség, és a kezdéskor már jóval 200 felett volt a nézőszám.

(A borítóképen: A zöld környezetben volt a mozi nézőtere)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában