időjárás

2020.08.17. 20:30

Keddre is országszerte adtak ki figyelmeztetéseket

Keddre is országszerte adott ki figyelmeztetéseket zivatarveszély és felhőszakadás veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Raindrops are seen on a taxi window while a woman passes by a closed store in Buenos Aires on June 30, 2020, a day before authorities tighten virus lockdown measures against the spread of the novel coronavirus, COVID-19. - The country went into lockdown on March 20 to help prevent the spread of the novel coronavirus, but those measures have been gradually eased in recent weeks. However, following a spike in coronavirus cases in the capital, a new lockdown has been imposed on the greater Buenos Aires area -- home to more than a third of the country's 44 million people -- from July 1-17. (Photo by Juan MABROMATA / AFP)

Forrás: Illusztráció/AFP

Fotó: AFP

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A felhőszakadás veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére szintén elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták: kedden elsősorban a Dél-Dunántúlon, illetve a Duna vonalától keletre, kisebb eséllyel a Dunántúl északi felén is lehet zivatarok kialakulására számítani, amelyeket felhőszakadás, óránkénti 60-70 kilométeres széllökések és kisméretű jég kísérhet.

Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában