Anno

2024.05.26. 11:00

Gondatlanság okozta a (motor)baleseteket

Volt aki ittasan vezetett, volt, aki „csak" meggondolatlanul, de balesetet okoztak – hatvan évvel ezelőtt.

Ma retrónak számít az oldalkocsis motor

Forrás: Shutterstock

Fotó: FotoAndalucia

Gondatlanul vezette motorkerékpárját T. László arlói lakos, és Hódoscsépány belterületén felborult. B. Lászlóné – a motorkerékpár pótutasa – megsérült, írta 1964. május 26-án az Észak-Magyarország. Hatvan évvel ezelőtt a balesetet okozók nevét is kiírta az újság, most csak a kezdőbetűt írjuk. Érdekes viszont, hogy az említett balesetekben a főszereplő a motorkerékpár volt.

Egy másik, hasonló esetet is közöl a lap: eljárás indult foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt R. Ferenc borsodnádasdi lakos ellen, aki gondatlanul vezette motorkerékpárját, és elütötte az úttest jobb oldalán gyalogosan haladó P. József kótaji lakost. P. József súlyosan, R. Ferenc könnyebben sérült. 

Ittasan vezetett

Ittasan vezette motorkerékpárját S. József serényfalvi lakos, és a Sajópüspöki–Ózd közötti útszakaszon felborult. S. József 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Oldalkocsis motorkerékpárjával elmulasztotta a kötelező megállást M. Sándor miskolci lakos, és elütötte a villamosmegállóban várakozó B. Jánost. A baleset következtében B. súlyos, de nem életveszélyes sérülést szenvedett.

Figyelmetlenül lépett G. Pál nyékládházi lakos motorkerékpárja elé V. Éva iskolai tanuló, s a motorkerékpár elütötte. A kislány könnyebb sérülést szenvedett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában