Ózd

2020.08.10. 09:30

Fontos munkák Ózd közterületein

A városüzemeltető intézmény több csoportja is szépíti a települést ezekben a hetekben.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai a nyári időszakot igyekeznek kihasználni arra, hogy a lakosság által jelzett hibákat kijavítsák, szükségessé vált felújítási munkákat elvégezzék. A mélyépítő csoport tagjaival a település több pontján is lehet találkozni ezekben a hetekben.

Járdalapoztak a parkban

Molnár Gábor, a cég ügyvezetője elmondta: beszakadt aknákat javítanak, parkolósávokat festenek, és járdalapokat helyeznek el azokon a részeken, ahol ez indokolttá vált. A Kovács-Hagyó és a Centeri úton aszfaltot kátyúztak, a Petőfi Sándor Általános Iskolánál salakos burkolatú parkolót alakítottak ki, és elkezdték a beszakadt, ezáltal balesetveszélyessé vált aknák javítását is. A Fráter György és a Kőalja úton már végeztek, de ezt a feladatot a település több pontján is folytatják.

Emellett az Ifjúsági Parkban található betonasztalok melletti terület járdalapozása is megtörtént, amivel szép, rendezett lett az említett terület. A Domb úton az esőzések miatt földcsuszamlás keletkezett, ideiglenes megoldásként elvégezték a terület rézsűzését, és figyelmeztető táblát helyeztek ki.

– Az ÓVI szakipari csoportja elkészült a Mogyorósvölgy úton lévő játszótér körbekerítésével – tette hozzá Molnár Gábor. – Képviselői kérésre felfestették a Bibó és Nagy Imre utakon a hosszanti parkolósávokat, valamint a Bolyki főúton több háztömb előtt szintén sávokat jelöltek ki az autók parkolására.

Fűnyírás, tereprendezés

A cég parkfenntartási csoportja tovább folytatta a fűnyírási feladatokat, amelyekre szinte a város minden pontján óriási igény mutatkozik. Ugyanakkor elkezdődött a mogyorósvölgyi, körbekerített játszótér tereprendezése, a szükséges földmunkák elvégzése. Saját előállítású aprítékkal töltötték fel a városközponti nagyparkoló előtti cserjék tövét, ami a dekoratív megjelenése mellett a növények számára is hasznos.

(A borítóképen: Az Ifjúsági Parkban járólapoztak az ÓVI munkatársai)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában