pótfelvételi

2020.07.28. 07:00

Nem veszett minden, jön a pótfelvételi

Még be lehet jutni valamelyik egyetemre, augusztus 6-áig kell jelentkezni.

Hegyi Erika

20200723 Budapest Felvételi ponthatár illusztráció. Fotó Bach Máté (BPM) Magyar Nemzet

Forrás: MW, Bach Máté

Fotó: Bach Máté

Aki a csütörtöki ponthatárok nyilvánosságra kerülése után azt az értesítést kapta, hogy egyik intézménybe sem vették föl, ne keseredjen el! Van még egy lehetőség, a pótfelvételi. A Miskolci Egyetem tájékoztatása szerint a pótfelvételi jelentkezés lehetőségét a korábban is meghirdetett szakok többségében felkínálja az intézmény. A pótfelvételi eljárásban azok jelentkezhetnek, akiket az általános eljárás során nem vettek fel, vagy akik idén egyáltalán nem adtak be jelentkezést egyetlen felsőoktatási intézmény által meghirdetett, szeptemberben induló képzésre sem. Akiket a pótfelvételi során felvesznek, szintén szeptemberben kezdhetik meg tanulmányaikat. Ezúttal azonban már csak egyetlen intézménybe, egyetlen szakra lehet jelentkezni. A jelentkezés ingyenes, és a Miskolci Egyetem szinte valamennyi karán állami ösztöndíjas helyek is találhatók. A pótfelvételi során meghirdetett szakokról az érdeklődők várhatóan július 27-étől, hétfőtől kezdődően találnak bővebb tájékoztatást az egyetem és a karok honlapján, a későbbiekben pedig a www.felvi.hu oldalon.

A Miskolci Egyetem karaira összesen 4294-en jelentkeztek, közülük eddig 1991-en nyertek felvételt, ami a jelentkezők 46 százaléka, tudtuk meg az intézmény közleményéből. A Miskolci Egyetemre első helyen jelentkezők (2509 fő) több mint 79 százaléka kezdheti meg tanulmányait szeptemberben. Az idén 1636 hallgató lesz állami ösztöndíjas, ami a felvett jelentkezők 82 százaléka.

További információ a pótfelvételiről a Miskolci Egyetem honlapján található. Telefonon a 06 46 565-111-es központi számon keresztül a karok dékáni hivatalaitól kérhető. Dr. Jakab Nóra oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes, illetve dr. Fekete Sándor tanulmányi szakreferens a [email protected] címen érhető el.


A pótfelvételi dátumai

Július 27.: pótfelvételi jelentkezés kezdete

Augusztus 6.: pótfelvételi jelentkezési határidő

Augusztus 6.: E-felvételi hitelesítő adatlapok postára adásának, illetve Ügyfélkapun keresztüli hitelesítés határideje

Augusztus 19.: alkalmassági, gyakorlati felvételi vizsgák lebonyolítása

Augusztus 13-14.: felsőoktatási felvételi szakmai vizsga lebonyolítása

Augusztus 25.: a keresztféléves felvételi eljárás ponthatárainak kihirdetése

(A borítóképen: Ponthatárokat böngésző fiatal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában