koronavírus

2020.07.25. 08:30

Nem ijedtek meg a vírustól

Mezőkövesden napok óta nincs újabb megbetegedés.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

Nem volt pánik a városban, hiszen nem is indokolta semmi – mondta Fekete Zoltán polgármester. Egyre nő a gyógyultak száma. Akik járványügyi megfigyelés miatt házi karanténban voltak, azokat is egymás után mentik föl a karantén alól két negatív Covid–19-teszt után. Az önkormányzat néhány munkatársa is érintett volt, de már visszatérhettek a munkahelyükre. A hatóságok gyors lépéseinek, a jogszabályok alkalmazásának köszönhetően, valamint Mezőkövesd lakóinak együttműködése révén kordában tudták tartani a járványt – fogalmazott a polgármester; a fertőzések továbbterjedését sikerült megfékezni. Hozzátette: a járványügyi biztonsági intézkedéseket továbbra is betartják.

Ami egyébként hátrány, az most előnnyé vált, mégpedig a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő és Mezőkövesd közti három kilométeres távolság – emelte ki Fekete Zoltán.

A fürdőben nem regisztráltak fertőzöttet sem korábban, sem most. Így a város fő nyári attrakciója biztonságban van, és úgy tűnik, ezt a látogatók is tudják, hiszen a számuk nem csökkent. Fokozott intézkedések mellett, de nyugalomban pihenhetnek a vendégek. Egy szálloda kivételével az összes szálláshely nyitva van, az éttermek, vendéglátóhelyek és múzeumok is tárt kapukkal várják a turistákat a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában