Anno 2000-ben írtuk

2020.07.04. 07:30

Legényes ünnepek emléke

Nem lesz Kaláka-koncert a Holdon, azt folytatják, amit szeretnek.

Fotó: Bujdos Tibor

Másképp ünnepel egy ötvenéves, mint egy húsz­éves – a megtapasztalt változás a Gryllus Dániellel készült interjúban kerül elő. A Kaláka együttes vezetője az 50. születésnapjáról beszél az Észak-Magyarország 2000. július 6-i számában.

Egy ideig a föld felett

– Nem volt semmi protokoll, családi körben ünnepeltem gyerekeimmel, szüleimmel, mintegy húszan – idézi fel az eseményt Gryllus Dániel. – Természetesen Kaláka-koncerteken is elhangzott köszöntőszó, meg el is énekeltek nekem egy egészen új nótát a fiúk. Amíg legényemberek voltunk, mindig együtt ünnepeltünk – teszi hozzá.

A közelgő, XXI. miskolci Kaláka Fesztivál kapcsán az újságíró szóba hozza azt is, hogy a népszerű zenekar egy évvel korábban szintén a születésnapját ünnepelte: a harmincadikat.

– Jó periódus volt: az együttes 30 éves évfordulója, a Kossuth-díj, jó lemezek, jó koncertek. Egy kicsit nagyobb reflektorfényben voltunk, egy ideig a föld fölött jártam. De már visszazökkentünk a rendes kerékvágásba – idézi a lap az elismert muzsikust. – Szeretném azt folytatni, amit most csinálok, ugyanilyen jellegű lemezeket, koncerteket, esetleg egy kicsit tágítva a műfaj határát. De olyan célom, amit egy húszéves kitűzhet maga elé, például, hogy akarok egy koncertet a Holdon, olyan nincs. Biztos, hogy nem alakítok már rockzenekart – árulja el Gryllus Dániel.

(A borítóképen: Gryllus Dániel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában