bővítés

2020.07.06. 10:00

Csoportszobával bővül a cigándi bölcsi

Bővíti a bölcsődei férőhelyek számát a cigándi önkormányzat.

Bódisz Attila

Fotó: Bódisz Attila

Oláh Krisztián polgármester a beruházást bemutató bejáráson elmondta: nem titkolt céljuk, hogy kiszolgálják azokat a fiatalokat a térségből, akik nem szeretnének nagyvárosba költözni, hanem helyben képzelik el a jövőjüket. Ehhez meglátása szerint megfelelő oktatási intézmények, egészségügyi ellátás és szociális szolgáltatások szükségesek, amelyek már mind adottak a városban. Van járási hivataluk, kormányablakuk és tűzoltóságuk is – sorolta a polgármester.

Kiemelte: bölcsődéjük jelenleg 23 fővel üzemel, amely most 12 férőhelyes csoportszobával bővül, de már ezekre is megvan az igény.

Az intézmény neve: Bodrogköz Kincsei Bölcsőde, ami ezzel is jelzi, hogy nem csupán a cigándi gyerekeket várják, de a környező településen élőket is. A bővítéssel együtt három új munkahely is keletkezik. A beruházáshoz szükséges 122 millió forintot pályázaton nyerte az önkormányzat, ez a pénz nem volt elég, de sikerült a többletköltséget is előteremteni – fűzte hozzá Oláh Krisztián.

A fejlődés jele

Dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője a fejlődés egyértelmű jeleként értékelte azt, hogy új bölcsődei férőhelyekre van szükség a bodrogközi városban.

A honatya úgy vélte: a bővítés a polgármester és az önkormányzat tudatos munkája, valamint a kormány családpolitikájának együttes sikere. Megemlítette: a csecsemőgondozási díj megemelésével a kormány immár a legkisebbek nevelését teszi könnyebbé, ráadásul a bölcsődei férőhelyek bővítésével azon fiatal anyák számára is komoly lehetőségeket nyújt, akik a szülés utáni első hónapok után vissza szeretnének térni a munka világába.

A képviselő kiemelte azt is, hogy az első hónapok nagyon fontosak a gyermek nevelésében, ezért sem mindegy, milyen körülmények között élik meg a kicsik ezt az időszakot. Emlékeztetett rá, hogy választókerületében hat helyszínen zajlik óvoda- és bölcsődebővítés, ezek közé tartozik a cigándi is.

Dr. Hörcsik Richárd úgy vélekedett: a cigándi önkormányzat jól döntött, amikor úgy határozott, hogy megemeli a bölcsőde befogadóképességét, ugyanis ezzel a munkahelyek mellett újabb szolgáltatást biztosít ahhoz, hogy a fiatalok ne vándoroljanak el, hanem helyben maradjanak.

(A borítóképen: Tóth János alpolgármester, dr. Hörcsik Richárd és Oláh Krisztián a bejáráson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában