Ezt írtuk anno 1980-ban

2020.07.23. 07:30

A hotdog-kolbász olyan mint a virsli, de nem az

A vendéglátóiparban már ismerik, szerda óta néhány élelmiszerboltban is kapható a Borsod megyei Állatforgalmi és Húsipari Vállalat új terméke, a hotdog-kolbász – 1980. július 26-án örvendeztette meg az újdonságra fogékony olvasói közönséget a bejelentéssel az Észak-Magyarország.

Forrás: Shutterstock

Olcsóbb árfekvés

A miskolci Palotás étteremben mutatták be az újdonságot a boltvezetőknek. A csíkos műanyag csomagolású, igen tetszetős küllemű termék leginkább a virslihez hasonlít, ám annál valamivel gazdagabban ízesített. Elkészítési módja is megegyezik a virsliével: nem szabad főzni, csak 80—85 fokos, tehát nem forrásban levő vízben melegíteni – igazított el a használatában a lap. A hotdog-kolbász kilónkénti ára 48 forint, vagyis olcsóbb, mint a virsli. És ha már az ár szóba került, a cikk arról is tudósított, hogy a vállalat ebben az évben olcsóbb árfekvésű termékeket kíván forgalomba hozni, bízva a forgalom fellendülésében – ha sok fogy, nem lesz káruk belőle.

(A borítóképen: A hotdog a 80-as években terjedt el nálunk is)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában