időjárás

2020.06.27. 17:00

Újabb zivatarok és jégeső is várható

Jelenleg is heves zivatarok tombolnak a Bükk térségében és észleltek már jégesőt is.

Novák Krisztina

Fotó: Ádám János

Az esti órákig várható, hogy a térségben kialakulnak még záporok és zivatarok. Ezeket felhőszakadás, jégeső és viharos szél is kísérheti. Az éjszaka folyamán egyre inkább észak-kelet felé helyeződik át a záporos-zivataros tömb és az éjszaka folyamán ez lecseng – tudtuk meg az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársától.

Vasárnap záporok és zivatarok várhatók

Góth Roland meteorológus elmondta, hogy a vasárnapi nap folyamán újra lehet számíthatunk záporok, illetve zivatarok képződésére, elsősorban a hegyvidéki területeken, tehát az Északi-középhegység és a Dunántúli-középhegység térségében. Borsod megye hegyeiben, Aggteleken, a Bükkben és a Zempléni-hegységben ezért vasárnap is előfordulhatnak zivatarok és kisebb felhőszakadások.

Extrém mértékű esőtől nem kell tartani

– Szupercellák kialakulásától már nem kell tartani, de ettől függetlenül multicellás zivatarok (ebben az esetben több zivatarcella összeáll és egymást segítve haladnak tovább) a szombati és a vasárnapi nap folyamán is kialakulhatnak – tájékoztatott a szakember. – Ezekhez kötődően lehet számítani jégesőre, felhőszakadásra és viharos szélre. A péntekihez hasonló, egészen extrém 90-100 milliméternyi esőtől már nem kell tartani, egy-egy intenzívebb zápor vagy zivatar következtében is maximum 20-30 milliméternyi eső várható.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában