szabadtéri program

2020.06.19. 14:30

Szalonnát sütöttek együtt

Vidéken kicsit könnyebb volt a karantén a kert miatt, de a társaság hiányzott.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

Ahogy lassan visszaáll a rend az egész országban, és fokozatosan engedélyezik a személyes együttléteket, úgy bátorodnak fel egyre inkább a nyugdíjasklubok is.

A legtöbb idősközösség egyelőre még csak a szabad ég alatt mer találkozni. A sajókeresztúri Őszi Napsugár Nyugdíjas Klub első programja a havi megbeszélés után egy szalonnasütés volt.

Kiéheztek a találkozásra

A tagok már nagyon vágytak a személyes beszélgetésekre, ezért többen összejöttek, mint remélték.

– Minden hónap első hétfőjén szoktunk összeülni, de ez most pünkösd másnapjára esett, ezért egy héttel elcsúsztatva, június 8-án tartottuk az első megbeszélésünket szabadtéren. A művelődési ház pagodájába ültünk ki egymástól tisztes távolságban – mondta Molnár József klubvezető.

Szülinap maximumon

– Megegyeztünk, hogy a következő szerdán a helyi szabadidőparkban sütünk szalonnát. Már ezen is túl vagyunk, és összekapcsoltuk a Mária-nappal és egyik klubtagunk születésnapjával. Az összlétszámunk negyvenhárom fő, ebből huszonnégyen jelen voltak az első megbeszélésen és a szalonnasütésen is.

A családi házakban élők könnyebben átvészelték.

– Már mindenki vágyott rá, hogy ismét együtt lehessünk. Az ember társas lénynek született, és nekünk, időseknek is jólesik, hogyha nem csak a közvetlen családtagjainkkal tudjuk tartani a kapcsolatot. Annyiból talán jobb helyzetben voltunk a járvány alatt, mint a nagyvárosi idős közösségek, hogy Sajókeresztúron a legtöbb portán található udvar és kert. Mi a szomszédokkal gyakrabban válthattunk szót. Pszichésen talán nem terhelődtünk meg annyira, mint azok, akik szinte csak a lakásban tartózkodtak. Persze amennyire lehetett, igyekeztünk betartani az előírásokat és átvészelni ezt az időszakot. Mindannyian egészségesek vagyunk, még a legidősebb 83 éves klubtag is – osztotta meg benyomásait a klubvezető.

Bográcsozás következik

Bár a nyári kirándulásaik elmaradnak, de a közös strandolásról még nem mondtak le.

– Lehet, hogy az idén kimarad a szokásos kirándulás. Viszont abban még nagyon bízunk, hogy augusztusban el tudunk menni strandolni. De hamarosan együtt leszünk újra. Az egyik klubtagunk meghívta az egész társaságot bográcsozni a bükki hétvégi házába és szőlőjébe a héten – bizakodott Molnár József.

(A borítóképen: Vágytak rá, hogy együtt lehessenek)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában