közösségi ház

2020.06.04. 14:30

Lesz helye Somsályon a közösségi programoknak

Az épület belső berendezésére felajánlásokat vár a városrész lakóközössége.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Hosszú ideje lakossági igény az ózdi peremkerületben élők részéről egy közösségi ház kialakítása. Korábban évtizedeken keresztül patinás kultúrház működött Somsályon, de a bánya megszűnését követően fokozatosan romlott az állaga, amíg életveszélyessé nem vált. Öt esztendővel ezelőtt kellett lebontani, azóta a helyieknek nincs igazán közösségi tere.

Háromszobás

– Az Ózdinvest Kft.-től megkaptuk azt a Rózsadomb úton található házat, amely erre a célra tökéletes lesz – árulta el Fidrus Péter, a terület önkormányzati képviselője. – Az ingatlan három szobából áll, amelyből kettőt egybenyitunk, itt alakítjuk ki a társalgót. A harmadik helyiségbe pedig tanulószobát és könyvtárat tervezünk. Lényeges, hogy a nyugdíjasklub rendezvényeit és a somsályi közösség egyéb programjait helyben tudjuk megtartani.

Fidrus Péter a tervezett közösségi házzal kapcsolatban elárulta: a vizesblokk rendben van, és fűtőtestekkel is rendelkezik az épület. A berendezéshez azonban számos dolog hiányzik. Elsősorban asztalokra, székekre és világítótestekre lenne szüksége a somsályi közösségnek.

– Közzétettünk egy felhívást, amelyre már az elmúlt napokban is kaptunk felajánlásokat – folytatta a területi képviselő. – Olyan jó állapotú berendezési tárgyakat, eszközöket várunk, amelyek otthon már feleslegesek, de a közösségi házban jó hasznát tudnánk venni. Elsősorban asztalok és székek hiányoznak, de fotelt és komódot is kaptunk már az ózdiaktól. Bízunk benne, hogy a segítőkész lakosság adományaival együtt, a lehető legrövidebb időn belül megnyithatjuk Somsály új közösségi terét.

(A borítóképen: Ez lesz a somsályiak új találkozási helye)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában