szabadtéri rendezvények

2020.06.07. 18:30

Lassan újraélednek a búcsúk és a vásárok

Egyre több településen engedélyezik az önkormányzatok a szabadtéri rendezvényeket.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Vasárnap megrendezik a búcsút Szikszón, jelentette be Piskóti István, a város alpolgármestere. Mint írja: a hagyományok megőrzése érdekében – a vírusjárvány megkövetelte kötelező társadalmi távolságtartási intézkedések betartását előírva – Szikszó város vezetése, jegyzője úgy döntött, hogy területfoglalási engedélyeket ad a Bethlen Gábor utcára a „búcsú” megrendezéséhez kapcsolódó kitelepülő kereskedőknek, vállalkozásoknak. Az önkormányzat kéri mind a kereskedőket, mind a látogató vendégeket, hogy tartsák be a másfél méteres személyes távolságot, használjanak védőeszközöket a saját maguk s mások egészségének megőrzése érdekében. A játékok üzemeltetői folyamatosan kötelesek gondoskodni a szükséges fertőtlenítésről.

Egyre több településen tér vissza az élet megyénkben a szabadtéri rendezvények terén is, köszönhetően a védelmi intézkedések enyhülésének, így a hétvégén Mádon is megrendezik a búcsút. De a megye legnagyobb és az országban is egyedülállónak számító vására, az Ónodi Országos Állat- és Kirakodó Vásár is újraéledt, hiszen csütörtökön ismét megrendezték. Az árusok kipakolásánál vigyáztak a megfelelő távolságok betartására, és kötelező volt a szájmaszk viselése.

(A borítóképen: Egy korábbi ónodi vásáron)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában