nyitva

2020.06.06. 15:30

Készülnek a fogadásra

A Bolyai Kollégium készen áll a vendégek és a hallgatók fogadására a nyári időszakban.

Apagyi Beáta

Fotó: Bujdos Tibor

A járványhelyzet kialakulásának következtében az oktatási intézmények, így a Miskolci Egyetem és a hozzá­tartozó kollégiumok is bezártak.

A hallgatók kénytelenek voltak minden ingóságukkal együtt elhagyni az épületeket, arra berendezkedve, hogy már nem térhetnek vissza ideiglenes otthonukba. A kiürítések következtében 1600 férőhely szabadult fel. Mivel a fertőzöttek száma nem emelkedett meg drasztikusan, így a kórházi kapacitás elég volt az ellátáshoz.

Várják a jelentkezőket

Kónya Attila, a Miskolci Egyetem Bolyai Kollégiumainak általános és hallgatói ügyeket koordináló igazgatóhelyettese érdeklődésünkre elmondta, hogy készen állnak a hallgatók és a vendégek fogadására, így mindenképp szeretnének férőhelyet biztosítani a jelentkezőknek a nyári időszakban is. Erre a célra az E/4-es épületet fogják használni, igény esetén további épületeket is meg tudnak nyitni.

„Egyelőre nem akarjuk kihasználni a férőhelyek teljes kapacitását. A nyári időszakban a három- és négyágyas szobákban két főt szeretnénk elhelyezni. Az épületekben elvégeztük a szokásos nyári nagytakarítást és a legszükségesebb karbantartási munkálatokat, ezeken kívül jelentős változtatásokat nem tervezünk. Az árakat illetően a hallgatók és a vendégek is a korábbi évekhez hasonló összegekkel számolhatnak” – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában