lakossági bejelentés

2020.06.15. 15:00

Eliszaposodott a vízelvezető rendszer Ondon, szemlét tartottak

Eliszaposodott a vízelvezető rendszer – panaszolták a városrész lakói Szerencs polgármesterének.

Novák Krisztina

Forrás: Szerencsi Polgármesteri Hivatal

Nyiri Tibor polgármester, a bejelentéseknek köszönhetően, május 21-én Tóth Istvánnal, a Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójával bejárta az érintett területet.

Felmérték a csapadékvíz-elvezető árokrendszert, ami a sűrű növényzet miatt nem működött megfelelően, és az óvoda felé vezető gyalogosút korlátjának állapotát is ellenőrizték.

A lakossági bejelentés arra is kiterjedt, hogy a ravatalozónál, valamint a Szerencs-patak felé vezető út mellett található területre ismeretlenek rendszeresen bontási törmeléket raknak le.

Bűncselekménynek számít

A szemle részét képezte a temető, annak gondozása is.

Az ügyvezető elmondta, hogy a zöldhulladék elszállítása a gyűjtőhelyről folyamatos. A lerakó környékén azonban a sírok bontásából, felújításából származó építési törmelék is volt, amit a munkavégzést követően a vállalkozónak kell elszállítani. Nyiri Tibor azt kérte, a megrendelő is hívja fel a kivitelező figyelmét erre.

Fotó: Szerencsi Polgármesteri Hivatal

A városvezető elmondta, hogy súlyos büntetésre számíthatnak a környezetet szennyezők, akik több esetben a természetet károsítják, így bűncselekményt követnek el. A nehezen felfedezhető helyekre ideiglenesen – a jogszabálysértést rögzítő és a felvételeket azonnal továbbító – kamerákat helyeznek el, amik alapján már dokumentálhatóan feljelentést tesznek a rendőrségen.

Megoldották a problémákat

– Az elmúlt évtizedek tükrében elmondhatjuk, kialakult az emberekben az egészséges és szép környezetre való igény, ezért jelzik nekünk a problémákat – tájékoztatott Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere. – Sok olyan törvény van, ami a környezet megóvására irányul, de ehhez szükség van az állampolgárok felelősségteljes, jogkövető magatartására is. Természetesen ebből az önkormányzat is kiveszi a – saját hatáskörébe tartozó – részét. Azoknak a gondoknak a megoldásában, ami helyi erőből, önállóan nem megy, a rendelkezésünkre álló lehetőségekkel segítünk, és ezt vettük számba az ondi településen.

A felmerülő sürgős problémákat a polgármester és a városgazda ügyvezetője azok felülvizsgálata után azonnal orvosolta. Nyiri Tibor továbbá ígéretet tett arra, hogy a jövőben is személyesen keres majd fel néhány szűkebb területet a településen – ahogyan eddig is tette –, hogy meggyőződve a lakossági észrevételek alaposságáról – és figyelembe véve a város szűkös költségvetését is – meghatározhassa a szükséges teendőket.

(A borítóképen: Nyiri Tibor polgármester és Tóth István ügyvezető igazgató)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában