árvízvédelmi munkálatok

2020.06.05. 14:30

Bükkaranyoson tovább nőtt az árvízi biztonság

Az árvízvédelmi munkálatok II. szakaszának műszaki átadás-átvételét a közelmúltban tartották Bükkaranyoson.

A szakhatóságok és az önkormányzatot képviselő műszaki ellenőr, valamint a polgármester a kivitelezőkkel bejárták a munkaterületet, és ellenőrizték a munkálatok mennyiségi és minőségi eredményeit.

Újabb 120

– Ennek a 100 százalékban támogatott, mintegy 60 millió forint összköltségű pályázatnak a segítségével már 1400 folyóméterre növekedett a korábban településrészeket is elárasztó Kulcsárvölgyi-patakon a burkolt mederszakasz hossza, valamint további 600 folyóméter meder tisztító kotrása is megvalósult. A munkálatok eredményeként újabb 120 lakóház, családi porta árvízvédelmét valósítottuk meg, melyeken korábban előfordultak árvízi elöntések – tájékoztatott Nagy Lajos polgármester.

Azt is megtudtuk, hogy a munkálatok a területen nem álltak meg teljesen: az árvízvédelmi beruházás során a patakban élő védett hal- és hüllőfajok védelmét szolgáló ökotavat is kialakítottak, ami mellé most egy másik pályázat segítségével egy új oktató-játszópark épül, melynek átadását szeptemberre tervezik.

(A borítóképen: Az ökotó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában