beruházás

2020.05.30. 15:00

Víznyelőket építenek be az út alá

A kivitelezés idejére korlátozzák a közlekedést Ózdon, az Iparvasút úton.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A nagyobb esőzések idején folyamatosan gondot jelentett az Iparvasút út környékén a csapadékvíz elvezetése. A hirtelen érkezett zivatarok után a víz megrekedt ezen a részen, így a Volny József úti kereszteződésben ilyenkor semmilyen formában nem lehetett közlekedni. Többször a tűzoltók szivattyúzták ki a vizet, de rövidesen erre a problémára vélhetően megoldást találnak.

Megkezdődött ugyanis a településen a csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítése, melynek köszönhetően a rendszer nem engedi majd megállítani az esővizet. A kivitelező cég munkatársai egy úgynevezett víznyelő beépítését tervezik, ehhez pedig már elkezdték a kutatóárkok kiásását.

Parkolni sem

Nagyjából három héten keresztül részleges vagy teljes útlezárásra kell számítani az ózdiaknak ezen a szakaszon. Janó József, a Lasped Kft. építésvezetője elmondta: teljes szélességben csak nagyon indokolt esetben, néhány órán keresztül lesz zárva az út. Abban az időszakban, amikor keresztben felvágják az utat, és beépítik a víznyelőket. Ettől függetlenül arra kérik az autósokat, hogy ezen a szakaszon fokozottan óvatosan közlekedjenek. A kivitelező cég képviselője azt is elárulta: a földmunkák ideje alatt a parkolás sem lesz engedélyezett az Iparvasút úton.

(A borítóképen: Megkezdődött a hálózat kiépítése)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában