technikai eszközök

2020.05.10. 13:30

Szépkorúak az online térben

Sokat javít az idősek mentális egészségén a technikai eszközök használata.

Detzky Anna

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Néhány, már gyakorlottabb komputerhasználó nyugdíjassal beszélgettünk a technika hasznáról.

– Korábban a Célpont Közösségi Térben vettem részt egy ingyenes számítógépes tanfolyamon – meséli Lövei Lászlóné. – Nagyon sok mindent megtanultam ott, és bár itthon nincs számítógépem, de a televíziómon keresztül tudok internetezni. Ehhez külön vettünk még klaviatúrát és egeret. Szeretek énekelni és pendrive-on keresztül csatlakoztatom mindehhez azokat a dalokat, amelyeket itthon gyakorolok. A fiam profi az informatikában, minden segítséget megad nekem ahhoz, hogy tudjam használni ezeket az eszközöket.

Hasznosnak találják

– Szívesen készítek képes, zenés bemutatókat barátaimnak. Legutóbb egy tornagyakorlat-sorozatot készítettem magamnak – fűzte hozzá Kiss Istvánné, aki szintén részt vett a képzésen. – Emellett meg tudom nézni a mobiltelefon-e-számlámat és e-mailezni, facebookozni is szoktam. A hozzátartozóimmal, ismerőseimmel szintén e-mailben tartom most a kapcsolatot. Az internetet is nagyon hasznosnak találom, különösen keresztrejtvény-fejtésnél.

A világháló nagy segítség most a bezártság idején.

– Nekem nem új a számítástechnika, mert informatikus voltam. Viszonylag hamar megismerkedtem a Miskolci Egyetemen az első komputerekkel – mesélte Szabó Attiláné. – A Budapesten és Luxemburgban élő gyerekeimmel, unokáimmal rendszerint Skype-on és az okostelefonomon keresztül Messengeren tartom a kapcsolatot. Ez különösen jó, mert a kamerán keresztül például a kertet is meg tudom mutatni nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában