Útjavítás

2020.05.10. 09:30

Megyénkben is folynak az útfelújítási munkák

Az utak felújítása hierarchikus rend szerint történik.

Apagyi Beáta

20200220 Székesfehérvár Útjavítás, út karbantartása, kátyúzás illusztráció Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Forrás: Illusztráció/MW

Fotó: Fehér Gábor

Magyar Közút Nonprofit Zrt. területileg illetékes mérnökségei folyamatosan, ütemezetten végzik az alapüzemeltetési és fenntartási feladatokat valamennyi kezelésükben lévő útszakaszon.

Sokféle feladat

Kiemelten figyelnek a kátyúzásra, a növényzetgondozási munkákra (kaszálás), úttartozékcserékre, burkolatjelfestésre, táblázásokra.

Útellenőri szolgálatuk rendszeresen járja a megyében az állami közutakat és tőlük, a társszervektől, valamint a közlekedőktől kapott észrevételek alapján ütemezik az elvégzendő feladatokat. Ha burkolathibát észlelnek, az útellenőr végez azonnali beavatkozást, vagy a kátyúzási feladatokkal megbízott brigádok. Az útellenőr feladata, hogy a brigádok kiérkezéséig figyelmeztető közúti jelzéseket helyezzen el.

Egész évben

„A burkolathibák javítását télen is folyamatosan végezzük, hidegaszfaltos technológiával, ha száraz az idő és 0 fok feletti a hőmérséklet. A tartósabb és hatékonyabb melegaszfalttal történő munkák elvégzésére, a melegaszfalt-keverő telepek nyitását követően, tavasztól őszig van lehetőség. A munkálatok hazai és uniós forrásokból valósulhatnak meg. Az utak felújítása hierarchikus rend szerint történik, első körben a főutak, majd a mellékutak, végül a bekötőutak kerülnek sorra” – mondta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

(A borítóképen: Útjavítás/illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában