Napi tájékoztató

2020.05.16. 18:00

A szálláshelyek is kinyitnak

Az Operatív Törzs szombati sajtótájékoztatóján ismertették a legfrissebb járványügyi adatokat.

Budapest, 2020. április 8. A kormany.hu által közreadott képen Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelõs államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 8-án. A családtámogatásokhoz nem nyúlunk - jelentette ki az államtitkár, és hozzátette: ezeket a támogatásokat a jövõben is inkább bõvíteni fogják, nem szûkíteni. MTI/Botár Gergely/ kormany.hu

Forrás: MTI / kormany.hu

Fotó: Botár Gergely

3473-ra nőtt a fertőzöttek száma és 6 honfitársunk hunyt el az elmúlt 24 órában. 1371-re nőtt a gyógyultak száma és 1654-re csökkent az aktív fertőzöttek száma, csökkent a kórházakban ápoltak száma is, 45-en vannak lélegeztetőgépen – hangzott el.

Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára tájékoztatójában többek között elmondta a családbarát kormányzásnak egy fontos eleme, hogy a kormány négy év alatt visszavezeti a 13. havi nyugdíjat. Egyben bővítik a jogosultak körét mintegy 150 ezer fővel. A gyermekek után járó támogatások határidejét meghosszabbították a veszélyhelyzet végéig. Diákhitel pluszt vezettek be a diákok számára. Július 1-től ingyenes KRESZ-vizsgát és nyelvtanfolyamot biztosítanak kismamáknak és nagyszülőknek. A gyermekfelügyelet segítésére illetve nyári táborozásának létrehozásához támogatást igért az államtitkár.

Kiss Róbert r.alezredes elmondta május 18-ától a vendéglátó egységek belső zárt terében is el lehet fogyasztani a megrendelt ételt. Az ott dolgozók maszkot kell viseljenek és a védelmi távolságot be kell tartatni. A szálláshelyek is kinyitnak.

Június 1-étől a házasságkötést és a temetést követő családi rendezvények 200 főig megtarthatóak lesznek.

A hatósági házi karanténok száma 10 742. Ebben a körben 30 magatartásszegést követtek el az elmúlt napon. Jelentős határvárakozásokról – 6 órát meghaladó – számolt be az alezredes.

Szlávik János infektológus ismertetőjében a vírus várható alakulásáról beszélt. Több a betegség különböző fázisaiban már alkalmazható gyógyszerek, módszerek köréről is beszámolt. Várható hatékony védőoltás előállítása is a nem távoli jövőben – tette hozzá a szakember.

Kérdések

Szlovénia határnyitásáról elmondták a magyar szabályok nem változnak, orvosi vizsgálat szükséges illetve szükség esetén karanténba kerül a határátlépő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában