tehetségkutató

2020.04.03. 09:30

Ő lett Miskolc Hangja

Diána úgy érzi, a színpadon tud igazán őszinte lenni.

Hegyi Erika

Fotó: Bujdos Tibor

Kosztik Diána lett Miskolc hangja nemrég a Hangok Varázsa Tehetségkutató Versenyen. A különleges hangú egyetemista lány közel száz induló közül nyerte el a címet: a zsűri őt találta a legtehetségesebb miskolci versenyzőnek. A március elején rendezett tehetségkutatót a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány (Zenita) rendezte.

– Már harmadik alkalommal indultam a versenyen, és minden évben egyre több tapasztalattal gazdagodtam. Amikor kiderült, hogy én kapom a Miskolc Hangja elismerést, nagyon meglepődtem, egyáltalán nem számítottam rá. A 15–19 éves korosztályban indultam pop-rock kategóriában – mesélte Diána.

A biztatás segített

Mint mondta, általános iskolás korában még nem gondolt arra, hogy énekléssel kellene foglalkoznia. Tagja volt az iskolai énekkarnak, de egyedül soha nem mert kiállni a színpadra. Amikor középiskolás lett, az egyik barátnője vitte el az Egressy Béni-zeneiskolába Simonné Balog Emese magánének-tanárnőhöz. Diána itt klasszikus éneket tanul, de tanárnője szívesen segít neki felkészülni más műfajú versenyekre is.

Fotó: Bujdos Tibor

– Emese néni folyamatosan biztatott, gyakran vitt fellépésekre, versenyekre, ahol beletanultam a színpadi rutinba. Rájöttem, hogy a lámpalázat le lehet küzdeni. Még ma is van bennem egy kis izgalom, de szerintem az természetes szereplések és versenyek előtt – fogalmazott Diána.

Megtudtuk tőle, hogy az egri Eszterházy Károly Egyetem hallgatója, óvodapedagógusnak tanul. Itt elsőévesként megnyerte az Eszterházy Csillaga tehetségkutatót. Szerinte az egyetem kiválóan átállt a távoktatásra, a tanulás zökkenőmentesen zajlik. Egyelőre az éneklést hobbi­szinten űzi, de nagy álma, hogy híres énekesnő lehessen. Indult már országos énekversenyeken is, de a nagy tehetségkutatókhoz még nem volt bátorsága. Óriási megtiszteltetésnek érzi, hogy meghívást kapott az októberi Musical és Miskolc Gálára, hiszen ez csak hat versenyzőnek adatott meg.

– Amikor kiállok a színpadra és elkezdek énekelni, minden stressz elmúlik. Azt gondolom, hogy a színpadon tudok igazán őszinte lenni, és megmutatni, hogy ki vagyok – tette hozzá Diána.

(A borítóképen: Kosztik Diána)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában