madármentés

2020.04.01. 18:30

Lisztben fürdött a madár

A különös kalandot egyik olvasónk osztotta meg az Északkal.

Forrás: ÉM

Rágcsálóknak kitett csapdába ragadt bele egy vörösbegy. A madár megmentése küldetést adott az egész családnak az elmúlt vasárnap – számolt be az Észak egyik olvasója.

A kismadár fél szárnyával és egyik lábával bele volt ragadva a csapdába. A vergődését már az is mutatta, hogy tollaiból is sokat elvesztett.

Telefonos segítséggel

Az udvaron játszó gyerekek fedezték fel a balesetet, és rögtön a kismadár segítségére sietett az egész család. Óvatosan kiemelték a ragacsból, majd próbálták letisztítani.

Üggyel-bajjal haladtak, de a Mályi Madármentő Állomást hívták telefonon, és a szakszerű tanácsadást követve végül lisztben hempergették meg a kis vörösbegyet. A kis madárka így már nem ragadt oda mindenhez, de még így is nehezen tudta kinyitni a szárnyait. A gyerekek lelkesedéssel kínálták a kis madarat vízzel, és a madármentő állomáson azt tanácsolták, hogy reszelt diót és lisztkukacot is adhatnak neki. Sajnos lisztkukacot nem találtak otthon az éléskamrában. Ezért úgy döntött a családi kupaktanács, a kijárási korlátozás ellenére a vörösbegy életmentő kiemelését követően végrehajtják a madármentő küldetést: elviszik a kismadarat Mályiba, hogy szakszerű kezek gondozzák. A madármentő állomáson azt mondták: hónapok telnek majd el, amíg a kismadár végül saját magát kitisztítja, de folyamatosan segédkezni fognak neki ebben például úgy, hogy olajozzák a tollait.

(A borítóképet olvasónk küldte.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában