Terjedő járvány

2020.04.11. 08:00

Fertőzés a borsodnádasdi idősek otthonában

Egyelőre nem tudni, hogy miért tűztek ki fekete zászlót az intézmény bejáratánál.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A település hivatalos közösségi oldalán jelentette be Kormos Krisztián polgármester, hogy Borsodnádasdon koronavírusos személyeket találtak. Bár a közlemény nem tér ki a pontos helyszínre, azóta kiderült, hogy az idősek otthonában többen is pozitív tesztet produkáltak. Ott jártunkkor fekete zászlót láttunk az intézmény homlokzatán, ami azt jelzi, hogy az elmúlt napokban elhunyt valaki. Hogy ez ott lakó vagy dolgozó volt-e, arról csak nem hivatalos információk állnak rendelkezésünkre, így azt sem tudni, hogy a halálesethez volt-e köze a koronavírus-fertőzésnek vagy sem.

Teszik a dolgukat

– A lehetséges fertőzött személyek nem mozogtak a településen, így a velük kapcsolatba kerültek viszonylag könnyen beazonosíthatók, információink szerint az illetékes szervek teszik az ezzel kapcsolatos teendőiket – tette hozzá Kormos Krisztián. – Ugyanakkor nyomatékosan felhívom a figyelmet a korábban közzétett óvintézkedések még szigorúbb betartására. A húsvét, a hosszú ünnep, az ezzel járó szokások mindenki számára csábítóak. Továbbra is kerüljük az indokolatlan kontaktokat, ebbe beleértjük azt is, hogy a húsvéti vendégeskedést, vendéglátást is mellőzzék. A jó időben a kirándulások is rejthetnek veszélyeket, inkább az otthoni, ház körüli teendőket végezzék ebben a szép időben.

Kormos Krisztián hozzátette: Borsodnádasdon utca-sorrendben elkezdték osztani a helyben készített maszkokat. Kérik a lakosságot, hogy a közösségben ezt mindenki viselje. A nádasdi orvosi rendelőket és az ügyeletet igyekeztek felszerelni a lehetséges összes védőeszközzel, ami az oda forduló betegek és az egészségügyi dolgozók számára is védelmet nyújt az ellátáskor. Ezen a hétvégén az orvosi ügyelet zökkenőmentesen működni fog, amennyiben egészségügyi problémát észlelnek magukon vagy szeretteiken, telefonon vegyék fel a kapcsolatot a diszpécserszolgálattal.

Engedélyre várva

A borsodnádasdi idősek otthona az Észak-Borsodi Integrált Szociális Intézmény kezelésébe tartozik. Beik-Sike Ildikó intézményvezetőt kérdeztük a történtekről, ám a nyilatkozat közzé tételére még nem érkezett meg az engedély szerkesztőségünkhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában