felajánlás

2020.04.22. 09:30

Eladható-e a szolgálati autó? Nem a sajátunk...

A gesztus szép, de milyen önkormányzati rendelet az alapja?

Hajdú Mariann

Forrás: Pixabay/illusztráció

Eladásra kínálja szolgálati autóját dr. Ig­nácz Dávid, Miskolc jegyzője, tudtuk meg.

Írták: Miskolc jegyzője elkötelezett a takarékos, puritán működés mellett, és személyes példamutatással is szolgálni kívánja városát.

A Skoda Superb vételárát teljes egészében a koronavírus elleni védekezésre fordítja Miskolc vezetése. A jegyző továbbá felajánlotta azt is, hogy az autó új tulajdonosát a veszélyhelyzet elmúltát követően meghívja vacsorázni.

Több kérdés

Azt senki nem vitatja, hogy a felajánlás nagyon szép gesztus a jegyző részéről, ám több kérdés is felvetődik ennek kapcsán, ezek megválaszolásához a miskolci önkormányzat sajtóosztálya segítségét kértük.

Eladhatja-e valaki a szolgálati járművét vagy bármit, ami szolgálati? A jogszabályok szerint ugyanis mindenki csak a saját tulajdonáról dönthet. Ha az önkormányzaté az autó (ami feltételezhető), akkor a jegyző milyen alapon ajánlotta fel? Van-e erre önkormányzati rendelkezés? Milyen önkormányzati rendelet vagy döntés alapján ajánlja fel? Hogyan hajtható végre ez a felajánlás?

Vezetőként döntött

Az önkormányzattól az alábbi válasz érkezett: a polgármesteri hivatal tulajdonában áll a gépjármű, a hivatal vezetője a jegyző, így ő dönthet a jármű eladásáról.

Az autót elődjétől örökölte, de saját autóját használja a munkavégzéshez, így a hivatali gépjármű szükségtelenné vált. Ezért született az a döntés, hogy eladásra meghirdessék.

A jegyző természetesen nem magánemberként nyilatkozott, hanem a polgármesteri hivatal vezetőjeként. A pályázati kiírásban minden jogszabály rögzítve van, az is, hogyan értékesíthető az autó, a kiírás a miskolc.hu oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában