koronavírus

2020.04.29. 11:00

Alsóvadászon is kötelező az arcmaszk használata

A település közigazgatási területén mindenhol viselni kell a védőeszközt.

Forrás: ÉM

Új rendelet lépett hatályba április 21-től Alsóvadászon, ami a közösségi együttélés alapvető szabályairól, a járványügyi veszélyhelyzetben tanúsítandó felelős magatartásról szól. A rendelet kötelezővé tette a maszk használatát, ennek hiányában az annak rendeltetését, funkcióját betöltő textil, orrot, arcot takaró sál, kendő viselését.

A rendelet Alsóvadász teljes közigazgatási területére érvényes, de kiemelten a lakosság ellátását szolgáló üzletekbe, postára, dohányboltba, egészségügyi intézménybe, az önkormányzat által fenntartott Napsugár Óvoda és Konyha intézményébe, a Tompa Mihály Általános Iskolába, az Aszalói Közös Önkormányzati Hivatal Alsóvadászi Kirendeltségébe ügyintézés céljából belépő és ott tartózkodó személyekre, a közösségi ház területén népkonyhai étkeztetés, valamint intézményi gyermekétkeztetés céljából érkező és ott tartózkodóra terjed ki.

A kötelezettség teljesítésének elmulasztása a közösségi együttélés szabályai megszegésének minősül. A szabály megszegőivel szemben 5000 forinttól 50 000 forintig terjedő helyszíni bírságot szabnak ki, közigazgatási eljárás lefolytatása esetén pedig 150 000 forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki, tájékoztatott a bevezetett szigorítás indokairól Szemán János, a település polgármestere.

„Kérem a lakosságot, hogy tartsák be a védőfelszerelés viselésére vonatkozó előírásokat. A maszk viselésével és a biztonságos védőtávolság, a másfél, két méter betartásával óvjuk önmagunkat és a környezetünkben élőket is” – kérte a településvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában