Koronavírus

2020.03.14. 21:50

Ügyeleti rendben működik az óvoda, bölcsőde Szikszón

A szikszói gyermekek közétkeztetése a szünidei rend, rászorultsági elve szerint történik.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

A korona-vírus okozta kivételes helyzetben az óvodák működésének kérdését a kormány a fenntartókra bízta. Szikszó Város Önkormányzata szombati, intézményvezetőkkel, háziorvosokkal kibővített rendkívüli ülésen úgy határozott, hogy az óvoda ügyeleti rend szerint fog működni. Várhatóan ilyen döntés születik majd a Bethánia Óvoda esetében is.

Mit jelent ez?

„Azt javasoljuk, hogy azok a szülők, akik gyermekük elhelyezését meg tudják oldani – nem a nagyszülőknél –, azt tegyék meg és lehetőség szerint ne vigyék óvodába a gyermekeiket! A közösség, a gyerekek, a szülők és a nagyszülők egészségének megőrzése érdekében ez a legjobb megoldás. Kérjük, elsősorban erre törekedjenek!

Az óvodában csak összevont, kiscsoportos formában biztosítunk felügyeletet, s étkezést azok számára, akik más módon nem tudják megoldani a gyermekek elhelyezését.

A Testület döntése igazodik az iskolákat érintően március 13-án már született kormányzati döntéshez, illetve a március 14-i rendelkezésekhez, ami azt tartalmazza, hogy március 16-tól speciális, otthoni, digitális eszközökön alapuló oktatás folyik majd a közoktatásban is, s az általános és középiskolákat a tanulók nem látogathatják, oda nem léphetnek be.

Az óvodában, általános és középiskolában tanuló szikszói gyerekek esetében – ezen rendkívüli, egyébként a szünidei rendhez hasonló helyzetben – a közétkeztetésről az önkormányzat gondoskodik majd, a szokásos nyári szünidei rend szerint, azaz a rászorult gyermekek, amennyiben igénylik azt, megkapják az étkeztetést. Az ételeket várhatóan a SIXO Tender Kft. Rákóczi úti konyhájáról kell majd elvinni, hiszen az iskolába a gyerekek nem mehetnek be.

Az intézmények vezetői március 16-ig felmérik az óvodai ügyeleti és étkezési igényeket, s azt követően részletesen tájékoztatják az érintett gyerekeket és szüleiket a teendőkről.

A testületi ülésen foglalkoztunk és határoztunk arról, hogy az idősekre különösen figyelni fogunk, s támogató lehetőséget biztosítunk majd arra, hogy ha igénylik, akkor az önkormányzat segítségével oldhassák meg bevásárlásaikat, s a háziorvosok mellett életviteli, napi gondjaikkal hozzánk is tudjanak fordulni. Erről a jövő héten nyújtunk tájékoztatást” – tájékoztatott Sváb Antal, Szikszó polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában