Támogatás

2020.03.06. 15:00

„Többet érhet, mint a gyógyszer”

Újabb orvostechnikai eszköz segíti a B.-A.-Z. megyei kórházban a kis betegek gyógyulását.

Nagy-Hankó Krisztina

A Rotary Club Miskolci Angyalok a Rotary Club Miskolc-Tapolca támogatásával 2 millió 700 ezer forintot gyűjtött össze, amelyből megvásárolták a köhögtetőgépet, illetve tartozékait is a GYEK számára. A gép az akut és krónikus légzési elégtelenségben szenvedő gyermekek kezelését segítő eszköz. Kórházi körülmények között óriási segítséget nyújt a légúti váladék fellazításában és eltávolításában oly módon, hogy belélegzésben mély légvételt imitál, aktív kilégzési fázisával pedig opcionálisan alkalmazható rezegtető funkciójával felszakítja és könnyen kiköhögtetővé, illetve kiszívhatóvá teszi a kis légutakban felgyülemlett váladékot, mely más úton elérhetetlen lenne. Egy kezelési ciklus alatt a gép több betegnél is használható.

Rendkívül hasznos

Dr. Fehér Annamária osztályvezető főorvos a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szerkezet akkor került hozzájuk, amikor éppen a legnagyobb szükség volt rá egy sürgős eset kapcsán, és rendkívül hasznos krónikus légzőszervi betegség esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában