pénzügyi alap

2020.03.31. 10:00

Tízmilliót biztosítanak a védekezésre Patakon

Ezenfelül gyűjtés is indult, a rászorulók számára csomagot adnak.

Bódisz Attila

Forrás: ÉM

Tízmillió forintos pénzügyi alapot hozott létre a sárospataki önkormányzat pénteki ülésén a koronavírus-járvány elleni védekezésre, amit az idei

költségvetésből csoportosított át a képviselő-testület.

Ezenkívül Aros János polgármester kezdeményezésére egy olyan gyűjtés is elindult, amelyhez bárki csatlakozhat. A városvezető létrehozott egy számlaszámot, amelyre az első kétszázezer forintot maga helyezte el. Mint elmondta, erre azért van szükség, mert több vállalkozás és magánszemély is jelezte már, hogy szívesen hozzájárulna a járványhoz kötődő, a város egészét érintő védekezési feladatok költségeihez.

Hozzátette: ezenkívül eddig több, leginkább szervezést igénylő lépést is megtettek már, ami azt a célt szolgálja, hogy Sárospatakot minél kevésbé érintse a járvány.

Ugyancsak az önkormányzati ülésen döntöttek arról is, hogy a rászorulók számára összeállítanak egy olyan egységcsomagot, amely élelmiszerek mellett fertőtlenítéshez szükséges eszközöket is tartalmaz majd.

(A borítóképen: Aros János polgármester)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában