Konferencia

2020.03.06. 13:30

Nők bolygónk egészségéért

A miskolc-lillafüredi Hunguest Hotel Palotában folytatódott a háromnapos Nő a partnerség konferencia.

Novák Krisztina

Fotó:

A szerdai ünnepélyes megnyitó és a Herman Ottó Múzeum meglátogatása után tegnap a Palotaszállóban folytatódott a konferencia, amelynek témája: Nők az egészség- és környezettudatos világunkért. Délelőtt neves meghívottak előadásait hallgathatták meg a hölgyek, délután pedig különböző workshopokon vehettek részt.

A kompetenciák fejlesztése

Köszöntőbeszédében Matiscsák Éva, a Nő a Siker Alapítvány kuratóriumának elnöke, a rendezvény egyik házigazdája megosztott néhány gondolatot a nők szerepéről.

– A nők sokkal többet tudnak tenni a társadalom alapvető közösségének, a családnak a fenntartásáért – mondta beszédében. – Ennek a mintának a megtartása és továbbadása a feltétele a jövő generációja boldogulásának. Abban bízom, hogy a konferencia folyamán sok olyan élményben lesz részünk és sok olyan tanácsot, valamint gyakorlatot tudunk egymásnak továbbadni, ami megerősít ebben a hitünkben, és fejleszteni tudjuk ezáltal a kompetenciáinkat.

Brüsszelből érkezett a konferencia fővédnöke, Tóth Edina európai parlamenti képviselő, az EP környezetvédelmi és egészségügyi bizottságának tagja, aki – a konferencia idei témájához kapcsolódva – előadását a fenntarthatóságról és a környezettudatos életről tartotta. Hangsúlyozta, hogy a nőknek vezető szerepet kell vállalniuk bolygónk egészségesebbé tételében, valamint a digitális korszakra való átállásban.

Dr. habil. Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára előadásában Magyarország klíma- és természetvédelmi akciótervéről beszélt.

Globálisan, lokálisan

Bánné dr. Gál Boglárka, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke „Gondolkodjunk globálisan, cselekedjünk lokálisan!” címmel tartott előadást a klímaváltozásról és annak hatásairól, Mészárosné Kelemen Beatrix, a LifeTV és az OzoneTV elnöke bemutatta az ország egyetlen „zöld” televíziócsatornáját, H. E. Elisabeth Ellison Kramer, az Osztrák Köztársaság nagykövete is felszólalt, Joerg Bauer, a Tungsram-csoport elnök-vezérigazgatója a női vezetők szerepét taglalta, Juhász Bence közgazdász pedig arról beszélt, hogyan lehet sikeres karriert tervezni abban a korban, amikor a technológiai innovációk felforgatják a munkaerőpiacot.

– Mindig igyekszünk az aktualitásokhoz igazítani a konferenciáinkat, és a témához kapcsolódó előadókat hívunk meg a civil szférából és a politikai életből, hazánkból és külföldről egyaránt – nyilatkozta lapunknak Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, a Nő a Siker Alapítvány alapítója. – Az egészségtudatos és a környezettudatos életmódot először magunkon kell kezdenünk, majd megtanítanunk a gyermekeinknek is, amiben nekünk, nőknek és anyáknak van a legfontosabb szerepünk. Országgyűlési képviselőként a választókerületemet is környezettudatosságra buzdítom, éppen ezért például a Sajó-part tisztítását Alsózsolcán már megkezdtük.

(A borítóképen: Tóth Edina európai parlamenti képviselő, a rendezvény fővédnöke | Fotó: Kozma István)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában