időjárás

2020.03.30. 11:00

Elsőfokú riasztás a fél megyére

Citromsárga, elsőfokú riasztást adott ki az erős szél veszélye miatt a meteorológiai szolgálat, amely megyénk jó részé érinti.

Horváth Imre

Forrás: Illusztráció

Az érintett területeken a széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is. Megyénk érintett járásai az encsi, gönci, sátoraljaújhelyi, sárospataki, cigándi, tokaji és szerencsi.

Mint az országos Meteorológiai Szolgálat írja: hétfő délelőtt a Dunántúlon egyre nagyobb területen megerősödik az északnyugati szél, emellett északkeleten és keleten az északkeleti szelet kísérik majd erős, helyenként viharos lökések. Főként a Bodrogköz térségében, valamint a magasabban fekvő területeken a legerősebb széllökések 70-80 km/h között várhatók. Késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Hó, havas eső

Hétfőn elsősorban az Alpokalján lehet gyenge havazás, havas eső, de az Északi-középhegység tágabb környezetében, valamint a Dunántúl magasabban fekvő részein is számítani lehet gyenge havazásra, havas esőre, majd napközben egyre inkább az eső lesz jellemző. Kedd délután az ország jellemzően északi felében kisebb hó- és havas eső záporok előfordulhatnak. Az említett csapadékból hétfőn és kedden érdemi hógyarapodás nem várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában