légszennyezés

2020.03.04. 18:30

Cél: a levegőminőség javítása nyolc régióban

A megyeszékhely levegőtisztasága problémáink enyhítése érdekében együttműködési megállapodást kötött a közelmúltban a Miskolci Egyetem és Miskolc önkormányzata.

Forrás: ÉM

Fotó:

Komplex módon

A Life IP HungAIRy környezetvédelmi integrált projekt a levegőminőség javítását célozza a levegőminőségi tervek megvalósításával a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. koordinálásában. A projektben a legújabb tudományos eredmények alkalmazásával és az önkormányzati eszközök felhasználásával olyan új eszközöket és módszereket fejlesztenek ki, amelyek egyaránt hozzájárulnak az oktatás-kutatás fejlődéséhez és a környezetminőség javításához. A nyolc évig futó projekt az egyik legjelentősebb környezetvédelmi probléma megoldását, a levegőminőség javítását célozza 8 régiót lefedve 10 magyar településen. Ezt többek között emissziós adatbázisok fejlesztésével, átfogó szemléletformáló, tájékoztató tevékenységgel és egy országos szakértői, tanácsadói hálózat felállításával valósítja meg.

Szakértők segítenek

A projekt célja egy levegőtisztaság-védelmi tanácsadó ökomenedzser-hálózat létrehozása. A hálózat szakértői az adott településen segítik a helyi projektek koordinálását, részt vesznek a szemléletformáló akciókban, aktívan közreműködnek a települési mobilitási tervek és munkahelyi közlekedési tervek kidolgozásában, valamint elősegítik a települések és a lakosság sikeres pályázatainak benyújtását a levegőminőség javítását célzó hazai és uniós forrásokra.

(A borítóképen: A megállapodás aláírásán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában