felújítás

2020.03.08. 12:30

Átemelőszivattyút cserélnek Aszalón

A gördülő fejlesztési terv keretében folytatódik a szennyvízhálózat felújítása.

Horváth Imre

Forrás: ÉM

Az önkormányzat a helyi ivóvíz- és szennyvízszolgáltatóval, az ÉRV Zrt.-vel évek óta együttműködik azon, hogy a település több évtizedes vízhálózatát, illetve az ehhez kapcsolódó berendezéseket folyamatosan korszerűsíteni tudják. Ehhez az önkormányzat minden évben elfogad egy gördülési tervet, amelyet a cég állít össze és nyújt be számunkra – tudtuk meg dr. Mészáros Istvántól, Aszaló polgármesterétől.

Ennek keretében tavaly több beruházás történt, így például a Bécsi utcában egy új szennyvízátemelő szivattyút építettek ki, amely már teljesen automatizált, és közvetlen felügyeletet nem igényel, a központba beérkező adatok alapján ellenőrzik. De teljesen új tűzoltócsapokat is kihelyeztek, így egy esetleges tűz esetén sem okoz gondot, hogy a tűzoltók megfelelő mennyiségű vízhez jussanak.

A fejlesztések pedig 2020-ban is folytatódnak, az idei évre elfogadott terv alapján. Ennek keretében már a napokban is dolgoztak Aszalón a vízügyi szakemberek, ugyanis most a Kossuth úti átemelőszivattyú cseréjét végzik egy szintén teljesen új és korszerű berendezésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában